Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Jouluinen olohuone

Joulukuu on vihdoin täällä! Tällä kertaa olen liikkeellä hyvinkin ajoissa jouluisten askareiden kanssa, sillä lähes kaikki joulukortit ovat askarreltu ja tänään leivoin Pehkon kanssa muutaman pellillisen pipareitakin.
Joulu on saapunut myös meidän olohuoneenkin puolelle. Aikalailla samalla hyväksi havaitulla kaavalla mennään, kuin viimekin vuonna. Asettelin samat Finlaysonin Joulumuumi- tyynynpäälliset sohvalle ja verholautaan kokosin taas lehtikuusen oksista röykkiön, johon ripustin joulupalloja roikkumaan. Koko kulmauksen ympäröin jouluvaloilla, jotka antavat niin hyvin valoa, ettei juuri muuta valaistusta huoneeseen tarvitakkaan.
Pojille tekaisin saman joulukalenterin kuin viimekin vuonna. Pussukoihin kokosin pikkuautoja, dinoja, pieniä kirjasia ja muuta pikkupoikia ilahduttavaa krääsää. Tässä toimikin kierrätys loistavasti, sillä sain työkaveriltani heidän nurkistaan kaikkea ylimääräistä pientavaraa, eikä minun tarvinnut ostaa joulupusseihin tavaraa uutena. Muutaman lapun sujautin myös pusseihin, jossa luvattiin sille päivälle kirjastoreissua tai muuta kivaa tekemistä perheen kesken.Vielä kun saadaan kuusi toiselle puolelle olohuonetta niin olohuoneen joulu on silloin valmis. Pikkuisen mietityttää milloin olisi hyvä aika kuusenhankinnalle. Viime vuonna joulukuusi oli meillä ensimmäistä kertaa ja silloin se hankittiin vasta jouluviikolla. Puu oli vielä tosi hyvässä kantimissa joulunkin jälkeen, kun siitä oli jo luovuttava. Tänä vuonna haluan kuusen mahdollisimman aikasiin, kunhan se vaan kestäisi aattoon saakka. Vinkkejä kuusen hankinta-ajankohdalle otetaan siis vastaan!

6 kommenttia :

 1. Ihana tunnelma siellä! <3 Me ollaan yleensä hankittu kuusi vasta ihan aaton alla. Yleensä kuitenkin tämä joulunalusaika on parasta ja jo tapanina tekee mieli heittää kuusi pihalle. :D Mietinkin, jos sen tänä vuonna hankkisi jo edellisenä viikonloppuna, tai kenties jo aiemmin, niin saisi ihastella sitä pidempään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 mulla kävi viime vuonna just niin, että heti joulun jälkeen teki mieli putsata kaikki jouluun liittyvä pois ja kuusi lähti samaan syssyyn. Tänä vuonna kuusi on tervetullut taloomme jo hyvissä ajoin, kunhan olisi kaunis vielä aattonakin.

   Poista
 2. Ihanat nuo oksat, risut toimii aina:) Mitä sitä muuttamaan hyviksi havaittuja juttuja. Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, turhaa vaivata päätä joka kerta erilaisella joululla, jos edellisen vuoden jutut on todettu toimiviksi. Ja ainahan sitä vähän erilaisen jutun niihin koristeluihin kuitenkin keksii 😊

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Siinä on itseasiassa monta oksaa. Poimin maasta isoimmat mukaani ja toistaiseksi ne ovat pysyneet tuolla katon rajassa, vaikka eivät ole millään siellä kiinni.

   Poista