Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Ruokailuhuoneen talvisempi ilme

Onkohan mikään muu kuukausi niin ankea kuin marraskuu? Jatkuvaa vesisadetta, harmautta, tylsyyttä ja väsymystä. Hakiessani neljän maita Pehkoa ja Pikkuveljeä päiväkodista loistavat jo katuvalot päällä ja kaupan päälle tarjolla on useasti vielä tihkusadetta niskaan. Kotiin tullessa painutaan suoraan sisälle ja siellä usein pysytäänkin koko ilta. Tämä on juuri se ikävä välivaihe ennen lumien tuloa. Kaikki on vain ankeaa, eikä ulosmeno houkuttele sitten yhtään.

Marraskuu on myös kuukausi jolloin on myös lupa siirtyä joulusempaan tunnelmaan. Yleensä olen tehnyt sen marraskuun lopulla, mutta nyt en jaksanut enää odottaa. Tarvitsin jotain piristävää ja uutta ympärilleni. En ole punaisen ystävä, eikä meidän jouluun kuulu tontut tai muut sen kaltaiset perinteiset jutut. Siksi räväytin jo ruokailuhuoneen jo selvästi jouluisemman tunnelman. Ollaanhan sitä jo melkein puolessa välissä marraskuuta! 
Aika vähäeleinen joulusisustus on meillä tänäkin vuonna kyseessä. Asettelin valosarjan ja vanhasta mitasta muotoillun tähden kaapin päälle, sekä tähden ikkunalle roikkumaan. Tosin aijon odotella joulukuuhun saakka ennen kuin hommaan tähden sisälle lampun. Siihen saakka se saa roikkua paikallaan puhtaasti tunnelman tuojana. Pöydän päälle kokosin tarjottimelle käpyjä, kuusen koristeen, kynttilänjalan ja lasipurkkiin kukka-asetelmasta jääneet vihreydet. Pehkon ja Pikkuveljen riemuksi tarjottimelle pääsi myös lasipurkin alle karhu, joka tähyilee männynoksan lomasta lasten ruokailuhetkiä. 
Pienen huonekuusen, hyasinttien ja amarylliksien hankinnoissa odottelen vielä hetken, mutta muuten on joulu siis pykätty jo pystyyn ruokailuhuoneen osalta. Viime vuonna kyllästyin heti Uuden vuoden jälkeen kaikkiin joulujuttuihin valosarjoista lähtien ja kiikutin ne kaikki vuodeksi odottamaan seuraavaa joulua. Sama juttu voi olla tälläkin kerralla, mutta nyt oli suorastaan pakottava tarve saada kotiin lisää valoa ja lämpöä kaiken tämän pimeyden ja harmauden keskelle. 
Olohuone ja kuisti ja yläkerran portaikko saavat vielä olla nykyisessä tilassaan, vaikka aika vähäeleisesti tulen niihinkään laittamaan joulua esille.  Mietin tuossa olisiko sopivampi sana meidän kodin joulusisustamisen sijaan olla talvisisustus. Jonkun super jouluihmisen mielestä meidän koti ei varmasti ole joulua nähnytkään. Itse tykkään enemmän tällaisesta vähäeleisemmästä tyylistä. Kukin tyylillään.

4 kommenttia :

 1. Ihanan näköistä! Lämpöä ja valoa nyt tarvitaankin, että tästä synkästä marraskuusta selviää. Meillä on täysin talvi-/joulujutut vielä laittamatta. Ehkä ensi viikonloppuna voisi sytyttää pihalle talvivalot ja laittaa jotain kivaa sisällekin. Mukavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ onhan tämä marraskuu kyllä melkoista aikaa, mutta pienet jutut piristävät onneksi yllättävän paljon. Ihanaa viikkoa myös teille!

   Poista
 2. Itse olen samanlainen, että kyllästyn joulujuttuihin aina heti uvn jälkeen ja puran ne pois. Pieni ripaus joulua on myös mun juttu, ei mitään ylenpalttista. Tunnelmallista ❤ -sue

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni ripaus riittää ehdottomasti. Viime vuonna meillä oli ekan kerran kuusi ja se tuoksu oli niin mielletön, että sellainen on kyllä ehdottomasti saatava myös tänä vuonna.

   Poista