Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

torstai 23. marraskuuta 2017

Ihanan pehmeä Aicha -matto

BLOGIYHTEISTYÖ. Äiti - miten tämä matto on niin kauheen pehmee? kyseli Pehko tässä taannoin ihastuksissaan ja hieroi samalla pieniä viisi vuotiaan pojan jalkojaan meidän makuhuoneen matto uutukaiseen. Kyseessä on yksi Sukhin tämän syksyn upeista uutuus matoista - nimittäin harmaa Beni Ouarain -matto nimeltään Aicha. Sukhilta kysyttiin olisinko halukas uuteen blogiyhteistyöhön enkä epäröinyt vastaukseni kanssa hetkeäkään. Olen ollut huippu tyytyväinen edelliseen yhteistyöhön koskien olohuoneen pyöreää Jessica -huopapallomattoa ja monen muun tavoin olin ihastellut Beni Ouarain -mattoja ja haaveillut sellaisesta meidän makuuhuoneen puolelle.Tämä kaunis harmaa salmiakkikuvioinen matto on toden totta jalan alla mitä pehmein mahdollinen. Matto on valmistettu vahvasta lampaanvillasta käsityönä Marokossa. Aicha suorastaan huokuu ihanaa lämpöä ja kodikkuutta puisella lattialla, eli se on juuri sitä mitä näille kylmeneville keleille kaivataankin. Sijoitin maton omalle puolelleni pariasänkyämme ja aamuisin tuntuu ihanan ylelliselle upottaa jalkansa tähän kauttaaltaan 100 % villaa sisältävään paimentolaismattoon. Paksuuttakin matolla on 2-3 cm, joten kyseessä on muhkea ja aikaakin kestävä kaunis käsityö. Koska harmaa sattuu olemaan meidän makuuhuoneen tekstiilien pääväri, on matto näin ollen kuin tehty tähän tilaan.

Aicha saapui kotiimme nyt syksyn aikana ja on edelleen ihan samanlainen kuin se juuri paketistaan esiin käärittynä oli. Toki se on vähemmällä kulutuksella kuin alakerran matot, mutta kyllä tämänkin maton päällä viihtyvät pienet jalat - juuri sen pehmeys näyttää vetävän meidän poikien jalkoja puoleensa. Vaikka kyseessä on villamatto, ei matosta ole lähtenyt yhtään nukkaa kuitenkaan irti. Maton puhdistus hoituu normaaliin tapaan eli se imuroidaan säännöllisesti.Beni Ouarain -matot ovat Marokossa kaikkein arvostetuimpia ja ne valmistetaan tietyn Marokon vuoristossa asuvan lammasrodun villasta, jota pidetään laadultaan kaikkein hienoimpana. Alunperin tällaisia berbermattoja valmistivat vaeltavat paimentolaisheimot ja nyt tämä ihana Beni Ouarain -matto tuo pienen palan marokkolaista historiaa meidänkin makuuhuoneeseen. Näiden mattojen geometriset kuviot ovat syntyneet mattoja kutoneilta naisilta, jotka ovat kutoneet mattoihin viittauksia luonnontapahtumista tai elementtejä omasta elämästään.

Sukhi-matoissa minua viehättää niiden kauniin ulkomuodon ja aitojen materiaalien lisäksi myös niiden eettinen puoli. Tämänkin maton valmistanut marokkolainen käsityöläinen, joka on saanut työstään kunnon palkkaa ja hänelle on luotu hyvät työolosuhteet. Sukhi-mattojen mukana tulee aina pahvinen label, joka kertoo kuka maton on valmistanut.
Sukhin runsaasta valikoimasta löytyy toinen toistaan kauniimpia mattoja, jotka valmistetaan Intiassa, Marokossa, Nepalissa tai Turkissa. Harmaa Aicha -matto oli minulle helppo valinta, mutta Sukhin sivuilla voi suunnitella itseään miellyttävän paimentolaismaton tällaisen harmaan lisäksi myös pinkkiin, ruskeaan, mustaan tai valkoiseen pohjaväriin. Valittavana on myös viisi eri kuviota ja senkin voi itse päättää haluaako maton hapsuilla vai ilman. Lisäksi näitä Berper-mattoja voi halutessaan suunnitella nyt myös pyöreän muotoon.
 Tämän syksyn Sukhi-matto uutuuksiin kuuluu näiden räätälöityjen Beni Ouarain -mattojen lisäksi myös aivan ihana kolmen uuden intialaisen palmikoidun maton kokoelman. Tähän Hygge-henkiseen mallistoon voi käydä tutustumassa täällä.


//Blogiyhteistyö Sukhi-mattojen kanssa.

4 kommenttia :

 1. Mahtavaa, ensimmäinen uuden malliston matto esillä :) Kiitos Miia, joka kerta yhtä mukava päästä osaksi teidän kaunista kotianne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo oli kokonaan minun puolellani 😊 tämäkin matto on kerrassaan upea!

   Poista
 2. Hurmaavan näköistä ja kerrassaan ihana matto! <3 Tällaiset hapsulliset paimentolaismatot ovat tosi kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon 😊 matto on kyllä todellakin kaunis ja niiiiin pehmeä.

   Poista