Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Kattilakaappi ja koriseinä

Kuten olen moneen otteeseen todennut, on meidän keittiö pieni, mutta silti ihan toimiva kokonaisuus. Säilytystilat asettavat kyllä välillä vähän haastetta matkaan. Yksi iso pulma meidän keittiössä olivat kattilat ja niiden kannet. Ne eivät mahtuneet oikein minnekkään ja säilytimme niitä yhdellä hyllyllä kuiva-ainekaapissa. Oli yllätävän haastavaa kaivaa aina sitä isointa ja alinta kattilaa kaikkien kansien ja kattiloiden alta ja lopulta päätin, että hommaan on saatava muutos. 
  Remontissa toimme yläkerran tupakeittiöstä kuivauskaapin alakertaan. Säilytimme myös sen alaosan, vaikkei se  mahtunutkaan alakertaan, mutta ajattelin keksisiväni sille silti jonain päivänä jotain käyttöä. Tällaiset 50-luvun puiset keittiönkaapit kun ovat kerrassaan hurmaavia ja olisi ollut suuri rikos heittää jotain näin hienoa menemään.
Nyt syksyllä tämä päivä sitten vihdoin koitti. Hoksasin, että siitähän tulisi oikein oivallinen kaappi niille pahuksen kattiloille ja samalla saisimme myös laskutilaa ruokailuhuoneen puolelle.
Niinpä raahasimme kaapin eräänä kauniina syksyisenä päivänä pihalle ja aloin perusteellisen hionnan tumman ruskeiden maalien poistamiseksi. Maalikerroksista löytyi myös vaaleansinistä (mitä meidän talossa oli joka kohdassa) ja kermanvalkoista.  Hiottuani kaapin tarpeeksi hyvin tartuin seuraavaksi maalisutiin ja maalasin sen valkoiseksi. Ottimet maalasin Tikkurilan tämän vuoden värillä, eli  sävyllä Angora H466 - sitä kun löytyi kellarista täysi maalipurkillinen. Maalattu kaappi tarvitsi vielä jalat ja pöytäkannen, jotka löytyivät Ikeasta ja tadaa - meillä oli valmis kattilakaappi. Kaikki kattilat, paistinpannut ja riisikeitinkin mahtui kaappiin oikein hyvin ja tilaakin vielä jäi. Kannet puolestaan saivat uuden osoitteen kaapissa olevista vetolaatikoista.
Nyt kaappi pääsi lähelle sen alkuperäistä yläosaa ja uuteen hyödylliseen käyttöön. Kaapin taakse sommittelin Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukselta kahmimani korit, jotka sopivat seinälle oikein hyvin. Niissä on samaa sävyä kuin samalla seinällä olevilla tiikkisillä astiakaapin ovilla ja muutenkin ne sopivat hyvin huoneesseen, jossa on eri puolilla rottinkia.

Tämä on nyt huoneen siistein nurkkaus, sillä ruokahuoneen pöytä on nyt väliaiksesti melkoisen tavarameren alla. Olen nimittäin alkanut ottamaan esille mahdollisia Mansen Blogikirppikselle päätyviä tavaroita. Tulen esittelemään kirpparille valikoituneita esineitä seuraavassa postauksessa, joten kannattaa pysyä kuulolla!

4 kommenttia :

 1. Hieno kaappi ja varmasti tuli hyvään käyttöön. Muutenkin tosi kaunis värimaailma ja ihastuttavan näköistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Olen kyllä itse tyytyväinen tähän kokonaisuuteen myös sen käytännöllisyyden kannalta.

   Poista
 2. Hienoa että olet jaksanut tehdä ison työn ja kunnostaa tuon kaapin, siitä tuli tosi kaunis. Se kestää sinulla varmaan koko loppuiän :)

  VastaaPoista
 3. Kaappi on kyllä ollut oikein hyödyllinen ja tykkään myös sen ulkonäöstäkin tosi paljon.

  VastaaPoista