Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Esimerkkejä pienen budjetin sisustusratkaisuista

Pienellä bloggaajaporukalla kiertää tällä hetkellä haaste, jonka aihepiiri on minulle hyvinkin tuttu. Aiheen keksi Suvi, joka kirjoittaa blogia nimeltä Zubi`s corner. Teemana on esitellä parhaat edulliset tai jopa ilmaiset keinot lisätä kodin kauneutta ja viihtyisyyttä. Sisustaminen pienellä budjetilla on minulle tuttua puuhaa ja oikeastaan voisi sanoa että oma sisustustyylini on osin muovautunut juuri tällaisen pihistelyn ansioista.
   Seuraavassa siis muutamia esimerkkejä siitä, millaisia sisustusratkaisuja olen itse toteuttanut minibudjetilla meidän kodin viihtyvyyden luomiseksi.

KerroksellisuusTykkään sekoittaa uutta ja vanhaa keskenään ja se myös näkyy vahvasti myös meidän talon remonteissa ja sisustuksessa. Itse tehdyssä keittiöremontissa säästimme pitkän pennin, kun emme jyränneet koko keittiötä uusiksi vaan säästimme jotain edellisen omistajan tekemiä ratkaisuja. Edellinen omistaja oli uusinut 90-luvulla keittiönkaapistot, jotka no, todellakin olivat ehtaa 90-lukua. Sen sijaan, että olisimme uusinnet yläkaapit päätimme jättää ne paikoilleen, mutta maalata niiden ovet ja uusia vetimet. Talon alkuperäinen astiakaappi tuotiin yläkerran tupakeittiöstä alakerran keittiöön ja alaosa uusittiin Ikean tämän päivän tarjonnalla. Keittiössämme kietoutuu nyt siis kolme vuosikymmentä ihan sulavasti yhteen.

Tuunaa, kierrätä ja tee itseItse tekemällä säästää pitkän pennin ja tunnetusti rakastan muutenkin kierrättämistä. Kierrätyskeskukset, kirpparit, nettikirpparit  ja varsinkin Facebookin kierrätysryhmät ovat todellisia aarreaittoja, joista tekee välillä ihan käsittämättömän hyviä löytöjä. Välillä kierrätyslöytöjä on kuitenkin hieman tuunattava omannäköiseksi.
Tämä olohuoneen nurkkaus oli jotenkin tosi vaikea saada näyttämään kivalta ja pitkään sen toinen sivu olikin tyhjänä. Myös televisionpaikka asetti nurkkaukselle omat haasteensa. Kun siipan vanhemmat olivat luopumassa omasta Lundia-hyllystään olin ottamassa sitä riemulla vastaan. Maalilla hyllykön sai ihan uuden näköiseksi ja mielestäni se istuu meidän olohuoneeseen oikein hvyin. 

Maalaa ja tapetoi


Värit luovat ainakin itselleni kodikkuutta ympärille. Meidän talossa löytyy joka huoneesta värikäs tapetti (tai ainakin sellaista on tulossa sopivan mallin löydyttyä) tai maalattu seinä. Huonekaluja hankin pitkällä tähtäimellä, mutta seinien värit olen valinnut ihan fiilispohjalta. Sitten kun ne alkavat kyllästyttää, niin maalaan ne uudella sävyllä tai tapetoin uudella kuosilla.  Suosin aika vahvoja värejä ja kuoseja, mutta sisustuksesta ei silti tule sekavaa, kun huonekalut ovat pääosin mustia, valkoisia, tiikkisiä, sekä rottinkisia.
 Pienelläkin määrällä väriä onnistuu luomaan huoneisiin ihan erilaista tunnelmaa. Meidän sisääntulon valkoinen tunnelma muuttui olennaisesti, kun tapetoin sen sinisävyisellä tapetilla. Tähän muutokseen meni tarkalleen ja tasan yksi tapettirulla. 


Siivoa, vaihda paikkaa ja käytä tekstiilejä


Yksinkertainen ja ilmainen niksi kuinka kodin saa näyttämään kauniimmalta on siivota se kunnolla. Toinen ilmainen konsti on vaihtaa rohkeasti huonekalujen paikkoja tai keksiä niille uusia käyttötarkoituksia.  Meidän makuuhuoneessa on hyvin seesteinen värimaailma, ja jonne en edelleenkään ole löytänyt kattovalaisinta. Sopivia yöpöytiäkään ei millään meinannut tulla vastaan, mutta sitten keksin tehdä vanhasta Singer ompelukonepöydästä itselleni yöpöydän. Toimii tässä käyttötarkoituksessa ihan loistavasti.
Tekstiileillä saa myös helposti ja edullisesti lisättyä kodikkuutta ja viihtyisyyttä ja tunnustaudunkin melkoiseksi tektiilifriikiksi. Meillä on joka ikkunassa verhot ja paljon tyynyjä  nojatuoleilla, sohvalla ja sängyissä. Välillä innostun myös silittämään pöytäliinan ruokapöydälle. Osan tyynynpäällisistä ostan valmiina kaupasta, mutta olen myös itse ommellut  niitä meille. Hienoja ja edullsiia kangaslöytöjä olen tehnyt  kirppareiden lisäksi myös alennus- ja ystävämyynneistä.

Kukat, kasvit ja oksat


Huonekasveja ja kukkia on eri hintaisia - tai sitten ihan ilmaisia. Meillä on paljon  huonekasveja, jotka olen löytänyt edullisesti lähiseudun kierrätysryhmistä. Lisäksi minulla on tapana keräillä kauniita kukkakimppuja ja oksia omasta pihapiiristä tai luonnosta. Onneksemme asumme myös lähellä Helsingin kaupungin auringonkukka viljelyksiä, eli näin syksyisin voin käydä koska tahansa poimimassa auringonkukkia ilmaiseksi kotiamme koristamaan.
   

8 kommenttia :

 1. Teillä on niin kaunis ja kodikas koti♥
  Olen tosi huono tuunaaja...en ole lainkaan käätevä käsistäni ja siksi aina ihailen jos joku osaa tehdä käsillään kaunista!
  Vanhaa ja uutta tykkään minäkin sekoittaa...mikään ei ole niin kaunis, kuin vanha rosoinen, elämää nähnyt huonekalu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon 😊 en minäkään mikään huipputuunaaja ole, mutta maalisuti pysyy kädessä. Sen kanssa pääsee jo pitkälle ja maalaaminen on niin ihanan terapeuttistakin.

   Poista
 2. Ihanan kodikasta ja loistavia ideoita! Meidänkin keittiön kaapistojen runkona opiskeluaikaiset Lundiat saivat uuden elämän. Syysiloja! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Ja kiva kuulla noista Lundioista 😊

   Poista
 3. Kiitos kun lähdit mukaan haasteeseen. Tosi tunnelmallinen koti teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia 😊 tähän haasteeseen oli helppo tarttua.

   Poista