Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 6. elokuuta 2017

Sisustettu pergola

Vietän juuri kesälomani viimeistä iltaa ja ihailen olohuoneen ikkunasta pergolassa loistavaa valosarjaa pimenevässä elokuun illassa. Kolmen viikon kesäloma hujahti ohi ja huomenna astumme taas arjen pariin. Olisin kyllä ihan mielelläni vielä yhden viikon kotosalla viettänyt. Siten olisin ehkä ehtinyt puuhailemaan kaikkien niiden rästihommien kimpussa, mitä luulin kesälomalla saavani valmiiksi. Toisaalta loma tuntui ehkä enemmän lomalta, kun vietimme lomaviikot reissaten eri puolilla Suomea. 
Jotain sentään saatiin loman aikana valmiiksi ja se oli pergolan sisustus. Hamillisesti kuvauksiin sattui tänään tällainen sateisempi päivä, mutta onneksi katoksen alla voi hyvin oleskella säällä kuin säällä.
   Kunnostimme puutarhakalusteet, jotka meille tullessaan olivat aika huonokuntoiset ja uusimme niihin kokonaan uudet puuosat ja maalasin ne kauttaaltaan mustiksi. Aluksi kalusteet näyttivät vähän liian goottihenkisiltä makuuni, mutta nyt olen kuitenkin lopputulokseen oikein tyytyväinen. Tarkoitus on vielä lisäillä niille pikkuhiljaa pehmeitä ja vilttejä ja tyynyjä. Nämä kalusteet ovat muuten muinoin toimineet eräässä kulttuuriväenkin suosimassa helsinkiläisessä ravintolassa. Niiden äärellä on varmasti käyty tosi mielenkiintoisia keskusteluja ja parannettu maailmaa useaankin otteeseen.
Pergolassa keksin käyttöä meille tulleelle vanhalle ompelukonepöydällekkin. Se haisi voimaakkaasti tupakalle, eikä sitä näin ollen voinut pitää sisätiloissa. Pöytä oli keväästä asti ulkosalla tuulettumassa, muttei tuuletus auttanut millään tavalla. En kuitenkaan halunnut luopua siitä, sillä arvelin keksiväni sille vielä käyttöä puutarhan puolella. Grilli tarvitsi laskutilaa lähelleen ja tajusin ompelukonepöydän olevan oikein sopiva pikkupöytä tähän tarkoitukseen. Ompelukoneen olin siirtänyt kuistin pöydälle kotisteeksi, joten pöytälevyn keskellä oli suuri ompelukoneen mentävä aukko. Ruuvasin pöytälevyn kokonaan irti ja sovittelin puuvaraston puolelta sopivia laudan kappaleita tilalle, Sattumalta löysin kolme juuri sopivan kokoista palasta raakalankkua, jotka maalasin mustalla maalilla. Ennestään ruskeat pöytäjalat sparaymaalasin myös mustiksi.Istuttelimme pergolan ympärille villiviinilehteä. Olen ymmärtänyt sen olevan voimakkaasti kasvava köynnös, jolla saamme kivasti suojaa tälle meidän rakennelmallemme.


8 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Kiitos paljon 😊 ihanaa, että se on viimein valmis!

   Poista
 2. Ihana! Haaveilen meille tuollaisesta ja ensi kesälle olen suunnitellut sen toteutuvan:) Tosi kaunis<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Jotain viherkasveja ja tekstiilejä olisi tarkoitus tonne vielä lisäillä.

   Poista
 3. Upea Pergola <3 mahtavat kalusteet olette myöskin löytäneet ja minä niin tykkään, kun kalusteet saivat uuden elämän! Kaunis kokonaisuus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kans merkitsee paljon että sain jotain kierrätettyä ja itse tehtyä myös tuonne pergolan puolelle.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tuo kyllä ihan uutta ilmettä koko meidän pihaan 😊

   Poista