Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

lauantai 26. elokuuta 2017

Karttapallo ja lasipullo

Viime sunnuntaina meilläpäin järjestettiin joka vuotinen katukirppis, josta bongasin viimeinkin sellaisen karttapallon, joka ollut yksi etsiskelyjeni kohde jo jonkin aikaa. Olen haeskellut juuri tällaista vanhempaa mallia, jossa on puinen jalusta ja valtiot sen nimisiä kuin niitä omana ala-aste aikana opiskeltiin. Olin varautunut maksamaan pallosta huomattavasti enemmän kuin myyjä siitä pyysi, joten olin arvatenkin huippuonnellinen tästä pallolöydöstä.  Valo siinä ei kuitenkaan harmikseni toimi, mutta joudumme joka tapauksessa vaihtamaan sen iänikuisen maadoittomattoman johdon vähän nykyaikaisempaan versioon.

Karttapalloa olin alunperin kaavaillut lastenhuoneessa olevalle hyllykölle. Laitoinkin sen vain väliaikaisesti olohuoneen puolelle, mutta se sopiikin siihen paikalleen jotenkin niin kivasti, että taidan nyt joutua metsästämään uutta palloa Pehkon ja Pikkuveljen huoneeseen.


Toinen viikon takainen löytö on iso vanha lasipullo, jossa on kaunis turkoosi sävy. Tällaista olen metsästänyt myös ties kuinka kauan, muttei kohdalle ole sattunut lompakkoni kipurajan alle jäävää pulloa - ennenkuin vasta sitten nyt. Löysin pullon facekirppikseltä ja samalla kun kannoin sitä onnellisena kodin ovesta sisään niin tajusin ettei minulla edes ollut paikkaa tälle melko kookkaalle lasipullolle. Nykyisin ostelen kirppistavaroitakin enemmän niin, että ne menevät tarpeeseen tai olen muutoin saanut siitä päähänpinttymän, kuten esimerkiksi tuosta karttapallosta. Tällaiselle pullollekkin olin kyllä alunperin miettinyt valmiiksi paikan, mutta siinä kohtaa olkkaria sijaitsee meillä nykyisin Lundia-hylly. Pyörittelin pulloa tovin vähän joka huoneessa, mutta sijoitin sen lopulta tuonne hyllyn alle, siellä se on ehkä eniten turvassa Pehkon ja Pikkuveljen välillä melko raisuilta leikeiltä.


Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia :

 1. Kivat löydöt! :) Sama täällä, ostan itsekin kirppiksiltä nykyään hyvin valikoiden. Välillä täytyy jättää hyllyyn hienoja juttuja, mutta jos tavaralle ei juuri nyt ole tarvetta, niin ei sitä kannata turhaksi pölynkerääjäksikään ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Välilä tietty on kiva ostaa jotain spontaaneja kivoja ja edullisia juttuja, mutta enemmän kyllä ostelen onneksi järjellä kuin tunteella 😊

   Poista
 2. Tervehdys ja terkkuja terapian tarpeesta :)

  Tulin tutustumaan sinunkin blogiin ja tännehän jäin lukemaan postauksia illaksi, hih. Kaunis koti teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Moi!! Kiva kun pistäydyit blogissani ja tetvetuloa toistekkin 😊 sunblogi onkin tuttu mulle myös instan puolelta.

   Poista