Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

tiistai 20. kesäkuuta 2017

Piha ja pergola

Viime päivät ovat olleet sään puolesta oikein ihanteelliset pihahommiin ja paljon ollaankin saatu aikaan . Vietin viikonloppuna 15 h maalaten meidän vasta valmistunutta pergolaa ja huh - nyt se on maalattu. Siitä tuli juuri sellainen kuin olimme suunnitelleetkin. Kiitos tästä kuuluu kyllä taitavalle siipalle, itse nimittäin hoitelin prosessissa pelkästään maalauspuolta. Pergola odottelee vielä puutarhakalusteita, valoja ja muuta sisustusta osakseen, mutta vilauttelen siitä kuvia jo tässä vaiheessa. Suunnitelmissa on vielä istuttaa villiviiniköynnöksiä pergolan sivuille. Terassiosuus tulee myös laajenemaan sivuille yhden askelman verran. Lisäksi meiltä on hajoamassa sopivasti ulkoraput ja niiden uusimisen yhteydessä jatkamme portaita suoraan tuolle terassille.

Viikonloppuna puhkesi pihan lempparipuskani eli juhannusruusu hiljalleen kukkaan. Tuoksu on taas kerta kaikkisen ihana. Täytyy myöntää etten ennen ollut yhtään ulkoruusujen ystävä, ennen kuin muutimme tähän taloon. Juhannusruusupuskan puhjetessa pikku hiljaa täyteen kukkaansa, olin kerta kaikkisen lumoutunut sekä sen kauneudesta, että sen tuoksusta. Viikonloppuisin juon usein ulkorapuilla aamukahvit tämän puskan vierellä ja seurasin miten puskaan alkoi vähitellen kehkeytyä ensin nuppuja ja sitten niitä odotettuja kukkia. Toin oksia myös sisälle, vaikkeivat ne kovin kauaa hengissä maljakossa säilykkään. Juhannukseksi niistä saa kyllä ihanan kimpun pöydälle. Istutin meille viikonloppuna myös aidannepensaiksi koristearoniaa ja naapurit puolestaan hoitelivat toiselle rajalle norjan angervoa. Yhdelle sivulle on vielä tulossa tuijaa. Tämän jälkeen sitten meillä on vihdoin raja-aidat tontilla! Tuntuu, että koko piha on muuttunut ihan erilaiseksi pergolan ja näiden rajapuskien myötä. Haluasin istuttaa meille vielä lisää valkoisia syreeneja ja siirtää kaikki pihalla siellä täällä kasvavat pionit yhteen ja samaan paikkaan. Tykkään enemmän selkeistä kasvi- ja kukka kokonaisuuksista kuin että niitä on paljon erilaisia yhdessä kohdassa.

Toivottelen kaikille tässä vaiheessa jo oikein mukavaa juhannus viikonloppua! Itse olemme kotosalla ja toivottavasti pääsisimme grillaamaan ja hyödyntämään uutta pergolaa viikonlopun aikana.


10 kommenttia :

 1. Ihanalta näyttää jo nyt! :) Mäkin tykkään, että kasvit on selkeissä ryhmissä tai kukkapenkeissä. Lopputulos on näin selkeämpi ja näyttävämpi. Myös nurmikonleikkuu helpottuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Seuraava projekti onkin vanhojen puutarhakalusteiden entisöiminen 😊

   Poista
 2. Upea pergola. Minä myös tykkään, että kukat on ryhmissä, siten niitä on myös helpompi hoitaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia 😊 kukkien kanssa puuhastelua pitää vielä vähän opetella, siis missä järjestyksessä ne kukkii jne. Odotan pionien kukintaa innokkaana!

   Poista
 3. Hieno pergola ja juhannusruusukin kukkii jo kauniisti. Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja oikein ihanaa juhannusta myös sinulle!

   Poista
 4. Tuo pergola on suorastaan jumalainen! Mä oon ihan rakastunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos 😊 tykkään siitä kyllä itsekkin. Ihanaa olisi päästä sitä jo sisustamaan!

   Poista