Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

torstai 1. kesäkuuta 2017

Kiitokset päiväkodin tädeille

Kiikutin tänään Pehkon ja Pikkuveljen päiväkodin tädeille tomaatin taimet kiitokseksi kuluneesta vuodesta. Veljesten päiväkotitaival jatkuu vielä juhannukseen saakka, mutta koska yhden tädin kesäloma alkoi jo nyt, niin kannoin taimet sitten samaan syssyyn kaikille.
Idean taimipussiin nappasin netistä - ja sen jälkeen idea onkin tullut vastaan useampaan otteeseen. Luulenpa siis, että tänä keväänä aika moni opettaja ja päiväkodin täti saa lapsilta näitä "nettihitti" pussukoita, mutta miksipä ei - sanoma on kuitenkin niissä niin suloinen. Alunperin olin ajatellut sujauttaa pusseihin basilikan tai muun vastaavan yrtin, mutta ostin askartelukaupasta ihan liian isoja paperikasseja tähän tarkoitukseen. Testasin taimimyymälässä erilaisia yrttejä kassiin, mutta ne kaikki näyttivät niin kovin onnettoman pienille ison kassin uumenissa. Tomaatin taimet olivat sopivan kookkaita ja kukkarollekkin sopivan hintaisia, joten valinta oli näin ollen helppo. Toki kassiin olisi voinut sujauttaa kukkasenkin, mutta olin päättänyt ostaa hyötykasvin ja halusin pysyä tässä suunnitelmassa.

 


Paperikasseihin painoin kirjain kerrallaan tekstin "Kiitos, että kasvatat minua". Kuinka ihanan vertauskuvallista! Lisäksi painoin pahvisiin pakettikortteihin kunkin hoitajan nimen ja toiselle puolelle Pehko kirjoitti itse nimmarinsa omille hoitajilleen. Pikkuveljen nimen painoin noilla samoilla kirjaimilla. 

Jokaiseen taimeen juureen laitoin jäätelötikun "tomaatti" tekstillä, jotta lahjansaaja tietää mistä taimesta onkaan kyse. Pehko ja Pikkuveli osallistuivat hyvin mielellään tähän projektiin mukaan syömällä toukokuun aikana innokkaina jäätelöpuikkoja, jotta saimme tarvittavan määrän tikkuja kasaan. Peitin taimien suojaruukut huolettomasti silkkipapeilla ennen kuin sujautin ne paperikasseihin.

 


Tämä DIY-projekti oli tosi helppo, nopea ja edullinen toteuttaa. Tätä ideaa on myös helppo muunnella, sillä tekstin voi kirjoittaa myös vaikka käsin. Lisäksi paperikassi voi yhtä hyvin olla paperipussi tai vaikkapa ihan kukkaruukkukin.

Muistutan vielä edellisen postauksen synttäriarvonnasta, joka päättyy nyt tulevana lauantaina (10.6.2017). Vielä siis ehtii hyvin käydä siihen osallistumassa!8 kommenttia :

 1. Ihana ja hyödyllinen idea. Kauniit kassit tulivatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 just toi hyödyllisyys oli myös yksi juttu mitä ajattelin. Ettei osta sellaista rojua mistä lahjan saaja ei välttämättä edes tykkää.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti. Toivottavasti päiväkodin tädit pääsee näiden myöä tomaatin makuun kesän aikana 😊

   Poista
 3. Ihana idea :) Varhisopena voin sanoa, että tuollainen viesti, ajatus, lämmittää varmasti kaikkia päiväkodin aikuisia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla! 😊 toivon myös että viesti lämmittää päiväkodin tätejä. He ovat niin mukavia ja saavat ihan liian vähän kiitosta osakseen.

   Poista