Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Juhannuskattaus

Juhannuksen sää oli vaihteleva, vaikkei vettä onneksi tullutkaan kuin yhden pikaisen kuuron verran. Katsoin kumminkin parhaimmaksi kattaa pöydän aattona sisätiloihin. Toki ulkona syömisessä on oma viehätyksensä, mutta nautin enemmän syömisestä lämpimissä olosuhteissa.

Juhannusliinaksi valitsin Finlaysonin Leinikin. Kangas onkin teemaltaan oikein passeli tällaiseen keski-kesän juhlaan. Lisäksi siihen oli helpo yhdistellä astiakaapista löytyviä keltaisia ja valkoisia Teema -lautasia, luonnonkukista puhumattakaan. 

Poimin omasta pihasta luonnonkukkia erilaisiin laseihin, jotka toimittivat tässä tapauksessa pikkumaljakoiden virkaa. Lasit asettelin riviksi keskelle pöytää. Tällaisten matalien kukka-asetelmien käyttö onkin hyvä ratkaisu, kun pöydän ympärillä on useita istujia. Tällöin näkee kaikki ruokailijat, ilman että joku pöydässä istuja hautautuisi kokonaan korkean kukkapuskan taakse. Ihme kyllä kangas ei mennyt pahemmin likaiseksi viikonlopun aikana, joten se on pöydällä edelleen. Myös kukat ovat melko hyväkuntoisia ja taitavat selvitä pöydällä ainakin alkuviikon ajan. Ruokailuhuone näyttää nyt ihanan kesäiselle kankaan ja kukkasten ansiosta. Edellisessä kodissa käytin paljon pöytäliinoja ruokapöydällä, tääällä nykyisessä olen tainnut laittaa liinan pöydälle vain juhlatilanteissa. Tähän asiaan pitää kyllä selvästi tehdä muutos.2 kommenttia :