Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Kesä kuistilla

Meidän kuisti pääsi aurinkoisen lauantain siivittämänä kesäisempään kuosiin. Melkoisessa kunnossa se talven jälkeen olikin. Sinne oli kantautunut kaikkea ylimääräistä roinaa ja koska sinne jätettiin keväällä poikien kuravaatteet ennen sisäänastumista, oli lattia myös melkoisen hiekkainen.
Tarkoitukseni oli jynssätä kuisti vaan puhtaaksi ja hankkia kasvit sinne vasta ikkunoidenpesun jälkeen, mutta toisin kävi. Aurinkoinen sää ei mahdollistanut ikkunoiden pesua, mutta en malttanut olla polkasematta silti ostoksille lähinpään kukkamyymälään.


Mukaan lähti murattien lisäksi tomaatin taimia. Jos en vielä saa kasvihuonetta pihalle, niin tehdään kasvihuone minikoossa sitten kuistille. Kassalla kyllä varoiteltiin tomaatin taimien olevan todella herkkiä kylmälle ja ne tarvitsevat valon lisäksi paljon vettä ja ravinteita. Ostin taimet kokeilumielessä tästä huolimatta. Kiikuttelen niitä yöksi aina sisälle lämpimään, kunnes yöt lämpenevät. Tosin ensi viikon säätä kun katselee, niin eivät taida päästä taimet kuistille päivälläkään. Tylsää.
Yllätysvetona ostin kuistille myös valkoisia pelargonioita. Ei siitä niin montaa vuotta ole, kun olin sitä mieltä etten tule ikinä asumaan omakotitalossa, enkä myöskään tule omistamaan mummokukkia - ja kas vain, nyt omistan molemmat! Uutuutena viime kesän kuistivarusteluihin meille tuli sinne kenkäkaappi, jonka päälle sovittelin kirpparilta löytämääni peiliä, sekä vanhan ompelukonepöydän laatikkoa. Laatikko ja peili sopivat mielestäni tosi hyvin yhteen ja pelargoniat istuvat tähän astelmaan myös erinomaisesti.
Lauantai-iltana pitikin kattaa illallispöytä ensi kerran tänä vuonna kuistin puolelle. Tänä aamuna join siellä aamukahvit puhtaan räsymaton päällä, lämpimässä ja tuulelta suojassa. Viime kesänä näkökentässä olivat suuret vanhat omenapuut, nyt niiden paikalle on rakennettu paritalo. Tämä ei itseasiassa edes häiritse minua, se oli väistämättä edessä, sillä tontti oli jaettu jo silloin kun ostimme talon. Omenapuut olivat kyllä upeat, mutta istutetaan niitä vaikka jossain vaiheessa omalle pienelle pihallemme.4 kommenttia :

 1. Tosi kaunis kuisti. Miten ne nyt noin pelottelivat tuosta tomatista. Itse olen aina kasvattanut ihan vaan ulkona eteläseinällä ja hyvin on kasvaneet...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti 😊 jaa-a, en osaa sanoa kestäisikö tomaatit tämän viikon yöpakkasia. En joka tapauksessa ota riskejä.

   Poista
 2. Kaunista <3 Minä itse rakastan mummolakukkia, pelargonit ovat vieneet sydämeni kokonaan. Vanhin pelargonini täyttää tänä vuonna viisi vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin niin upeita ainakin ne teidän kuistin palargonit! Ajattelin ostaa meidän pihalle vanhanajan pelargoneja, niitä taitaa olla sullakin.

   Poista