Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

lauantai 27. toukokuuta 2017

Blogin synttärit + arvonta

Ajatelkaa, ensi viikon lauantaina (10.6.2017) täyttää tämä pikkuinen blogi jo 2-vuotta! Ja tietysti kun on synttäreistä kyse, on sitä jotenkin juhlistettava ja mikäs siihen onkaan mukavampi keino kuin järjestää synttäriarvonta. Tänä vuonna palkintona on huippuihana ja tyylikäs mustavalkoinen keittiösetti, johon kokosin kivan ja mielestäni toimivan kokonaisuuden. Ilokseni brändit lähtivät mielellään mukaan tähän palkintosettiin, jota esittelen nyt vähän tarkemmin:


 Settiin kuuluu *Finlaysonin Kurupuro-patalappusetti (sisältää 2 kpl patalappuja), -patakintaan, sekä Kuru-keittiöpyyhesetin (2 kpl pyyhkeitä). Itse ihastuin totaalisesti tähän Hannu Väisäsen suunnittelemaan kuosiin. Minulta löytyy kassi tästä kuosista ja se onkin ollut tosi kovassa käytössä. Tämä vaikuttava setti sopii varmasti moneen keittiöön ja päätyy kyllä omaankin hankintalistaan.
Mattoja valmistava *Sukhi lahjoitti palkintosettiin ihanan Jessica-huopapalloalusen. Alunen on suorakulmainen ja mitoiltaan 15x20 cm. Meiltä löytyy pyöreä Jessica-huopapallomatto, josta kerroin tässä postauksessa. Matto on niin kaunis ja niin on tämä pannunalunenkin. Tyylikäs alunen sopii hyvin monenlaisiin kattauksiin ja koska se on 100% villaa on se luonnostaan likaa ja nestettä hylkivää. Huopapalloalunen on valmistettu käsityönä Nepalissa. Sukhi tuotteiden mukana tulee aina etiketti, jossa kerrotaan sen käsityöläisen nimen, joka tuotteen on tehnyt. Palkinnon voittaja voi näin ollen käydä kiittämässä ja lähettämässä terveisensä Sukhin sivujen kautta Ritalle, joka pannunalusen on valmistanut.Jokaisessa keittiössä on hyvä olla notebook, johon voi raapustella vaikkapa herkullisia reseptejä, täytellä kauppalistaa tai jättää viestejä muille perheenjäsenille. Palkintoon kuuluukin *LuKLabelin hieno mustakantinen ja metallipainatuksinen kierrevihko, joka muuten on myös LuKLabelin uutuustuote. Tämän Cross notebookin sisäsivut ovat laadukkaan tuntuiset ja ne ovat viivoitetut, mikä helpottaa muistiinpanojen kirjoittelussa. Kuulun itse LuKLabelin Desing Teamiin ja suosittelenkin seuraamaan LuKLabelia Facebookissa tai instagramissa. Tiedossa on vaikka mitä kivaa!Lisäksi täydensin tätä palkintosettiä RIC design-tiskirätillä. Tilasin tämän itselleni OMAshopista, mutta koska se istui niin hyvin tähän palkintoon, niin luovun tästä omasta käyttämättömästä kappaleestani ja tilaan itselleni uudet tilalle. Näitä rättejä olisin hyvä omistaa ainakin kaksi kappaletta, sillä yhden ollessa pesussa, olisi seuraava heti käytössä. Tämän hienon ekologisen tuotteen mitat ovat 22x33 cm ja materiaali on 100% puuvillaa.


Eli näin hieno palkintosetti olisi nyt siis yhdelle onnekkaalle arvottavana! Osallistua voit jättämällä kommentin YHTEYSTIETOINEEN tämän postauksen alle, Ilahtuisin suuresti, mikäli kommenttisiisi sisältyisi tässä blogissa mieleen jäänyt postaus, lemppari aihealue tai ideoi minulle vaikkapa postausehdotus. Osallistua voit myös blogin facebooksivulla, jossa yhtä lailla kommentit olisivat suotavia :)

Arvontaan voi osallistua synttäripäivään eli 10.6.2017 klo 20.00 saakka. 
OIKEIN PALJON ONNEA ARVONTAAN!//*Tuotteet saatu arvontaan lahjoituksena  Finlaysonilta, Sukhilta ja LuKLabelilta.

tiistai 16. toukokuuta 2017

Hyödylliset viherkasvit sekä vinkki viikonlopulle

Vaikka päivät ovat olleet tällä viikolla jo melko lämpimiä, olen silti tuonut tomaatin taimet kuistin ikkunoilta keittiön työtasolle yöksi. Harmillista, että meidän keittiö on niin pieni, ettei sitä ainoaa työtasoa viitsi tukottaa millään ylimääräisellä, muuten hankkisin taimia myös keittiön puolelle. Amppelit toimivat kuitenkin tosi hyvin meidän keittiön ikkunalla. Viihtyvyyden lisäksi ne peittävät kivasti näkymää kadun puolelta meille sisälle päin.
Sain Pääkaupunkiseudun Kierätyskeskuksen ympäristöasiantuntijalta vinkkejä koskien tulevia pihahommia, mutta samalla tuli asiaa myös sisäkasveista. Meidän keittiöön paistaa ilta-aurinko,  eli siellä on helteilläkin miellyttävän viileää. Kasveilla kuitenkin voi vähentää sisään tulevan lämmön määrää, mikäli ikkuna olisi paahteinen. Kasvien kasvatus sisällä kannattaa muutenkin, sillä ne puhdistavat tehokkaasti sisäilmaa haitallisilta kemikaaleilta, mitä muodostuu keittiöön mm. ruuan laitosta ja siivouskemikaaleista. Lisäksi ne hankkiutuvat eroon hiilidioksidista ja tuottavat happea.

Lääkekasvinakin tunnettu Aloe vera on tehokas kemikaalien puhdistaja. Mikäli sen lehtien alapuolelle muodostuu ruskeita pilkkuja, kertoo tämä korkeista epäpuhtauksien määrästä. Tällöin kannattaa lisätä ilmanvaihtoa, vaihtaa pyykinpesuaine ja siivouskemikaalien ympäristöystävällisempiin aineisiin ja pitää taukoa remontoinnista. Meillä on kaksi aloe veraa ja kävinkin heti kurkkimassa niiden lehtien alle - ruskeita pilkkuja ei onneksi niissä näkynyt. Sen sijaan molemmat aloe verat tuottavat innokkaasti uusia lehtiä ja ovat muutenkin hyvin elinvoimaisen näköisiä.


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen myymälöissä on tulevana lauantaina (20.5.2017) alennuspäivä, jolloin KAIKKI tuotteet ovat 25% alennuksessa (!!!) Mikä parasta, alennus koskee myös verkkokauppaa, eli ostoksia voi tehdä ympäri suomea. Lisäksi joissakin myymälöissä järjestetään mm. taimenvaihtoa, herneiden ja papujen istutusta sekä istutuskylttien askartelua. Myymälä kohtaiseen ohjelmaan voi käydä tutustua täältä.


//Blogiyhteistyö Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.

sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Arabian lautaset

Keskiviikkona olin tutustumassa Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Nihtisillan tavaratalossa Plan B -tuotteiden uutuusjuttuihin. Ennen tätä asiakasiltaa minulla oli kerrankin oikein kunnolla hyvää aikaa kierrellä ja katsella myynnissä olevien tuotteiden tarjontaa. Löysin ihania ja edullisia Arabian lautasia, jotka nappasin innoissani mukaani.


T

Hovi -lautasia lähti mukaani kolme kappaletta ja niistä oli tarkoitus tulla aluslautasia kukkaruukuille, mutten sitten malttanutkaan piilotella niitä kukkaruukkujen alle. Ne näyttivät niin kivalle kuistin rottinkisella pöydällä, että jätin ne siihen. Ehkä niiden päälle tulee vielä pieniä ruukkuja tai muita pikkuesineitä.Hovi -lautaset saivat seurakseen viime kesänä kirpparilta löytämäni Teresia -lautasen, sekä Kierrätyskeskukselta löytämäni ruokalautasen, jota koristaa keltaiset kukkaset reunoilla. Tunnistaako joku mitä sarjaa se mahtaa olla? Kuviointi siinä on kyllä hurjan kaunis.Aika mahtavassa säässä saatiin viettää tänään äitienpäivää. Ensi viikonloppuun on luvattu vielä lämpimänpää ilmaa, mikä sopii meidän suunnitelmiin paremmin kuin hyvin. Silloin on nimittäin tarkoituksena aloitella ulkoterassin ja grillikatoksen tekoa.sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Kesä kuistilla

Meidän kuisti pääsi aurinkoisen lauantain siivittämänä kesäisempään kuosiin. Melkoisessa kunnossa se talven jälkeen olikin. Sinne oli kantautunut kaikkea ylimääräistä roinaa ja koska sinne jätettiin keväällä poikien kuravaatteet ennen sisäänastumista, oli lattia myös melkoisen hiekkainen.
Tarkoitukseni oli jynssätä kuisti vaan puhtaaksi ja hankkia kasvit sinne vasta ikkunoidenpesun jälkeen, mutta toisin kävi. Aurinkoinen sää ei mahdollistanut ikkunoiden pesua, mutta en malttanut olla polkasematta silti ostoksille lähinpään kukkamyymälään.


Mukaan lähti murattien lisäksi tomaatin taimia. Jos en vielä saa kasvihuonetta pihalle, niin tehdään kasvihuone minikoossa sitten kuistille. Kassalla kyllä varoiteltiin tomaatin taimien olevan todella herkkiä kylmälle ja ne tarvitsevat valon lisäksi paljon vettä ja ravinteita. Ostin taimet kokeilumielessä tästä huolimatta. Kiikuttelen niitä yöksi aina sisälle lämpimään, kunnes yöt lämpenevät. Tosin ensi viikon säätä kun katselee, niin eivät taida päästä taimet kuistille päivälläkään. Tylsää.
Yllätysvetona ostin kuistille myös valkoisia pelargonioita. Ei siitä niin montaa vuotta ole, kun olin sitä mieltä etten tule ikinä asumaan omakotitalossa, enkä myöskään tule omistamaan mummokukkia - ja kas vain, nyt omistan molemmat! Uutuutena viime kesän kuistivarusteluihin meille tuli sinne kenkäkaappi, jonka päälle sovittelin kirpparilta löytämääni peiliä, sekä vanhan ompelukonepöydän laatikkoa. Laatikko ja peili sopivat mielestäni tosi hyvin yhteen ja pelargoniat istuvat tähän astelmaan myös erinomaisesti.
Lauantai-iltana pitikin kattaa illallispöytä ensi kerran tänä vuonna kuistin puolelle. Tänä aamuna join siellä aamukahvit puhtaan räsymaton päällä, lämpimässä ja tuulelta suojassa. Viime kesänä näkökentässä olivat suuret vanhat omenapuut, nyt niiden paikalle on rakennettu paritalo. Tämä ei itseasiassa edes häiritse minua, se oli väistämättä edessä, sillä tontti oli jaettu jo silloin kun ostimme talon. Omenapuut olivat kyllä upeat, mutta istutetaan niitä vaikka jossain vaiheessa omalle pienelle pihallemme.maanantai 1. toukokuuta 2017

Vappuviikonlopun kirppislöydöt

Hei, se on toukokuu! Ihan huippua - varsinkin kun tämä ensimmäisen viikon sääkin on aurinkoista ja lämmintä, joten voin jatkaa hyvin alkanutta työmatkapyöräilyä viikon tauon jälkeen. Toukokuulle on jo kertynyt mukavia kalenterimerkintöjä, joista osa tullaan näkemään myös täällä bloginkin puolella.


Tein muutaman mukavan kirpparilöydön nyt vappuviikonlopun aikana.  Perjantaina tullessani töistä ja odotellessani vaihtobussia kotiinpäin käväisin tien toisella puolella kirpparilla, josta mukaan lähti muutamalla eurolla peili tai siis kuvastin (jotenkin kiva sana) kuten sen takana lukee. Peili päätyy todennäköisesti kuistille, jonne pitäisi vielä saada kevätsiivous aikaiseksi. Toisaalta peili kävisi myös tuolle sisääntulo seinälle, jota koristaa sininen Kiurujen Yö -tapetti, joten sille löytyisi näin ollen montakin sijoituspaikkaa.Lauantaina kävin tyttöporukalla kiepsahtamassa Tallinnan puolella juhlistamassa ystävän synttäreitä ja samalla hain muutaman skumppapullon vapunjuhlintaan. Sää Tallinnassa oli aivan kauhea, joten siellä ei tullut paljoakaan ylimääräisiä käveltyä. Vierailumme sattui samalle päivälle, kun Telliskivessä pidettiin kirpparipäivää, joka onneksi oli järjestetty huonon sään vuoksi sisätiloihin. Löysin sieltä mustan vanhan puhelimen, joka on tosi ihana, mutten meinaa löytää sille kotoa oikein mistään paikkaa. Toistaiseksi se on olohuoneen kirjahyllyssä, mutta jotenkin paikka on sille huono. Suosittelen kyllä tuota Telliskiven kirpparia Tallinnassa pistäytyjille; ainakin nyt myyjillä oli tarjolla vanhoja matkalaukkuja, helmitauluja, peltipurkkeja ja kaikkea muutakin vanhaa ja kaunista tavaraa. Hintoja en kysellyt, ettei olisi jäänyt harmittamaan, sillä en olisi pystynyt raahaamaan tavaroita mukanani. Ainakin tuo puhelin lähti ihan edulliseen hintaan.Joku saattoikin ehkä huomata, että blogin ulkoasua on muuttunut hieman selkeämpään suuntaan ja kuvakokoa myös muutettu isommaksi. Ihan vielä ei kaikki ole valmista, mutta nyt näyttää jo paljon paremmalta. Ylätunnistetta pitää muokata vielä simppelimmäksi ja muutama muu hienosäätö on myös vielä tekemättä.