Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Virvon Varvon

Kävimme alkuviikosta hakemassa Pehkon ja Pikkuveljen kanssa pajunoksia maljakkoon ja aloittelin pääsiäisoksien askartelun tulevaa palmusunnuntaita varten. Pehko tietenkin koristelee omat oksansansa itse, mutta Pikkuveli kaipaa vielä apua omien oksiensa tekoon. Virvottavat henkilöt koostuvat muutamasta lähituttavasta, joten ihan valtavaa määrää ei oksia askarrella. Muutama tietenkin jätetään myös kotiin koristeeksi.
Askartelumateriaaleina käytin  Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen pääsiäisaiheisia Näprän kädentaitomateriaaleista.Oksat koristelin pääosin erilaisilla nauhoilla, taroilla ja napeilla. Yhdessä askartelupussissa oli pääsiäiseen tarkoitettuja mansetteja, jotka purkamalla sai kivoja koristeita oksiin, kuten lehtiä, narsisseja ja munia. Kierrätysmateriaaleja käyttämällä sai oksiin erilaista ilmettä perinteisiä höyheniä ja silkkipaperikukkiin verrattuina. Tosin ovathan niistäkin tehdyt oksat kyllä kauniita. Niitä käytin itse pikkutyttönä, kun askartelin pääsiäisoksia virvontaa varten.
Joku saattaa muistaa, että askartelimme myös viime vuonna kierrätysmateriaaleista koristeita oksiin. Siitä voi käydä lukemassa täältä.
Sunnuntaita odotellaan vielä oksia askarrellen. Pitää muistaa varata jotain herkkuja kaappiin, jos meidänkin oven taakse tupsahtaa muutama pikkunoita virvonta puuhiin.

//Blogiyhteistyö Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus Oy:n kanssa.

8 kommenttia :

 1. Me haettiin eilen oksia, mutta ne on vielä koristelematta. Tästä sainkin kivoja vinkkejä koristeluun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva 😊 kierrätysmatskuista saa kyllä luotua hauskannäköisiä oksia aikaiseksi.

   Poista
 2. Kauniita oksia ja kierrätys on aina iso ilo. Meillä lapset ovat tulleet isompina ahneiksi kun tietävät jo, että sitä palkkaa voi saada tosi paljon jos kiertää monessa paikassa. Ja se sitten näkyy siinä, että oksia pitää olla paljon ja lapset eivät jaksa niitä kauan tehdä. Ja koska minä vaadin, että niitä koristeita on oltava runsaasti, ettei millään kaljulla vitsalla sitä palkkaa kerjätä onkin ollut aikamoista kädenvääntöä tuo korisrelu. Aiemmin oon tuskanhiki otsalla pakottanut lapset liimaamaan tapetinjämistä leikattuja viirejä ja höyheniä. Tänä vuonna en enää jaksanut ja ostin höyhenet joissa valmiit rautalangat. Laoaet tekivät niin tyytyväisonä oksat eivätkä valittaneet yhtään 😁

  Nuo sinun oksat on kyllä tosi nätit ja ens vuodeksi pitää keksiä jotain helppoa kierrätysmateriaalia oksiin. Jotta sekä äiti että lapset olisivat tyytyväisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekkin olen iloinen ja innoissani kierrätysmatskujen käytöstä. Muistan kyllä omallakin kohdalla, miten nälkä kasvoi syödessä virpomisen kohdalla. Mitä vanhemmaksi tulin sitä enemmän oli vitsoja tehtävä, jotta sai mahdollisimman paljon rahaa ja munia.
   Tykkään kyllä vähemmän koristelluista oksista, jotta kaunis paju pääsee myös oikeuksiinsa. Mutta minustakin vitsojen pitää olla sen näköisiä, että niihin on pieni ihminen panostanut omien taitojensa mukaan, eikä vain teipattu kiireessä joku koristeen tapainen.

   Poista
 3. Kauniita oksia, kyllä varmasti tulee hyvä ja runsas palkka, kun noilla vitsoila lähtee virpomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti 😊 Pehkolla varsinkin on jo melkoiset suklaamunan himot päällä.

   Poista
 4. Tulipas kivan näköiset! Näprän osastot on aarreaittoja. 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Näprän osastot ovat todellakin inspiroivia paikkoja!

   Poista