Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

tiistai 11. huhtikuuta 2017

Tunnistatko nämä astiat?

Eilen minulle koitti pääsiäisen sijasta joulu, sillä sain yllätyksenä aivan ihania vanhoja kotimaisia astioita. Nyt tarvitsisin teiltä vähän tunnistusapua näiden parissa. Ensimmäisenä olisi tällaiset suloisen keltaiset Arabian käsinmaalatut kahvikuppisetit. Osaako joku kertoa minkä nimiset nämä ovat? Kaikki kolme settiä ovat vielä aivan täydellisessä kunnossa. Minunhan ei pitänyt ikinä alkaa keräämään näitä Arabian kahvikuppeja, vaikka ne ovatkin niin mielettömän kauniita ja viehättäviä, mutta olin kuitenkin päättänyt että astioita minulla on jo aivan tarpeeksi ja kahvikuppien kerääminen olisi vain loputon suo josta vain turhautuisin. Niin, mutta sitten kun nämä astiat tulivat suoraan kotiovelleni, niin kuinka sanoa ei, varsinkaan kun ne ovat vielä keltaiset!
Näiden kahvikuppisettien lisäksi sain vielä lasiakin. Muutama Oiva Toikan harmaa Flora -lasi. Näitä olen haaveillut itselleni jo pitkään, mutta kirpparilla tulleet lasit ovat olleet sen hintaisia, etten ole raaskinut niitä ostaa. Sain myös yhden Riihimäen lasin Sagan. En muista tarkkaan oliko meillä lapsuudenkodissani näitä vaiko Nanny Stillin Kehrä -laseja, mutta  jotenkin tämä Saga on muistoja herättelevä. Kuormasta löytyi myös 4 kappaletta erivärisiä kartio -laseja, tai ainakin luulen näiden olevan vanhempia Kaj Franckin malleja(??). Ovat ihan hitusen verran isompia kuin ne kartio -lasit mitä minulta ennestään löytyy.

Juomalasien lisäksi tuli vielä neljä kappaletta ruskeita kulhoja, jotka myös ovat jotenkin tuttuja, olisikohan näitä voinut olla meidän mummolassa... Näitä en myöskään tunnista, joten jos joku tietää mitä sarjaa kulhot ovat, niin ilahtuisin tiedosta kyllä.


Näista saan oikein soman kattauksen pääsiäispöytään, varsinkin kun ne väreiltään sopivat oikein hyvin muiden astioiteni kanssa. Asetellessani uusia astioita astiakaappiin tulin siihen tulokseen, että kyllä minun on se vitriini vaan saatava. Se sopisi oikein hyvin ruokailuhuoneeseen ja kaikki astiani menevät visuaalisessa mielessä ihan hukkaan astiakaapin uumenissa.
Yllätyslastissa oli vielä vähän muutakin tavaraa, mutta niistä lisää tuonnempana. Suurkiitos vaan siipan äidille, joka astiat minulle toimitti!


Iloista pääsiäisen odotusta!
17 kommenttia :

 1. Aivan ihania astioita!
  Oikein iloista pääsiäistä myös sinne ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin? Ihanaa pääsiäistä myös teille!!💛

   Poista
 2. Voi miten hieno lasti! Toivottavasti löydät itsellesi mieleisen vitriinin, siitä sitten heti kuvia, jooko? :) Ikealla on ainakin pari kivaa jos ei tarvitse olla vanhoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikeaa olen kyllä pohtinut, mutta olisi kivaa löytää sellainen käytettynä. Sellaisesta itse vanhoista ikkunoista kyhätystä haaveilen kyllä eniten.

   Poista
 3. Kauniita astioita. :) Tunnistin samat, kuin säkin. Noita Flora laseja on meillä kirkkaana. Kahvikupeista ja kulhoista en osaa sanoa valitettavasti mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää astiat kyllä tosiaan ovat ihania ja nyt ne kaikki on tunnistettukin 😊

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista 😊 Instan puolella veikkailtiin niiden olevan virolaisia. Pitää tutkia tarkemmin kumpiako ovat.

   Poista
  2. Eivät ole Tynelliä. Nämä sekoitetaan usein keskenään. Tynellin kulhoissa on suora pohja ja erilainen ruudutus. Ostin itse näitä kolme kappaletta vastikään, ja ovat tosiaan neuvosto-virolaisia Taberklaas kulhoja. 😊

   Poista
 5. Aika ihanat astiat olet saanut. En ole ikinä nähnytkään tuollaisia kahvikuppeja, joten apua ei tule. Kauniita silti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita ovat kyllä ja tulevat käyttöönkin nyt pääsiäisen kunniaksi 🐣

   Poista
 6. Paljon tuttuja, ihania esineitä. Joitain löytyy itseltänikin mm. tuo voikukka-opetustaulu oli minunkin aikanaan saatava. Taito Shop on tehnyt hienosti vanhoista asioista uudet versiot.

  Monet lasiesineet ovat isovanhemmilta ja vanhemmilta aikanaan "kadonneet maailman tuuliin", mutta kirppiksillä joskus bongailen vastaavia ja kummasti muistuu kaikkia tarinoita mieleen. Ehkäpä pääsiäisenä olisi aikaa piipahtaa jonnekin aarrejahtiin. Mutta, onkohan ne paikat auki?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosiaan harmi, kun niin monet sukukallaudet ovat kadonneet tai menneet rikki vuosien aikana. Esimerkiksi meillä oli lapsena Tynellin aurinkopullo leikkimökki leikeissä (!!!!!), koska äidin mielestä se oli ruma (!!!). Nythän se tietysti on kauhuissaan kun tajusi miten kalliin esineen antanut meidän leikkeihin. Rikkihän se pullo sitten meni jossain leikeissä. Harmi!!!!

   Poista
 7. Kauniita nostalgisia esineitä. Epäilen, että kupit ovat jonkun yksityisen käsin maalaamia.
  Katso Ajaton aika. Siellä on samanmallinen kuppi vähän pienemmällä kuviolla. Hinta 25e/kpl.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esteri Tomula kerrottiin mulle instan puolella. En tiedä oliko tieto varmaa.

   Poista
 8. Olisikohan kuvio Esteri Tomulan verkko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mulle kerrotiin myös instagramin puolella 😊

   Poista