Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

maanantai 27. maaliskuuta 2017

Risuja ja trikoota

Talvilomaviikko sujahti nopeasti ohi, mutta onnekseni minulla on vielä kaksi päivää lomapäiviä jäljellä. Olin jo ennalta päättänyt käyttää nämä kaksi päivää ihan omiin juttuihini, enkä kodin siivoamiseen tai muuhun vastaavaan arkipäivän askareeseen. Tämä ensimmäinen päivä menikin neulomaani tyynyä viimeistellessä. Neuloin makuuhuoneeseen trikookuteesta tyynyn, mikä valmistui tosi nopeasti kuteen ja puikkojen ollessa molempien suht´paksuja.
Alunperin olin ajatellut tehdä samasta trikoosta myös amppelin, mutta kokeillessani erilaisia ruukkuja ja maljakoita tyynyn yläpuolelle, ei niistä mikään oikein näyttänyt siinä kivalta. Sitten mieleen tuli kokeilla pelkkiä koivunrisuja ja ne sopivatkin paikalle yllättävän hyvin. Virkkasin niiden seuraksi trikoosta ketjusilmukkanauhan ja spraymaalasin risut vielä mattamustiksi. Risut sopivat makuuhuoneen tunnelmaan ja tuon vanhan lapsuudenkodistani peräsin olevan ovaalin mallisen peilin viereen vieläpä ehkä paremmin kuin viherkasvi olisi käynyt.
Harmaa trikookude ja luonnonoksa -teema saa makuuhuoneessa vielä jossain välissä lisää jatkoa, sillä ajatuksenani on valmistaa niistä sängynviereiselle tyhjälle seinälle makrameetyyppinen seinävaate.

Ensi viikonloppuna meillä vietetäänkin synttäreitä, sillä Pikkuveli täyttää huomenna jo 2-vuotta! Kuinka nopeasti se aikaa vaan vierii.


Aurinkoista viikkoa!sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Keittiön kaunotar

Ostin meille tällä viikolla pitkään haaveilemani Smeg -merkkisen vedenkeittimen. Minusta Smegin keittiökoneet ovat kaikki tosi kauniita ja tykkään niiden muotoilusta todella paljon. Jääkaapin ottaisin meille heti, vaikkei se taitaisi edes pieneen keittiöömme mahtua. Smegin laitteet ovat vaan kauhean kalliita ja näin ollen tyydyn vaan haaveilemaan siitä ihanasta jääkaapista.

Tätäkään vedenkeitintä minulla ei olisi ollut varaa ostaa, mutta ihanat ystäväni olivat antoivat minulle synttärilahjaksi lahjakortin, jolla voisin Smegin leivänpaahtimen tai vedenkeittimen meille hankkia. Vedenkeittimeen meillä oli akuutimpi tarve, sillä entinen yksilö näytti sisältä päin jo vähintääkin kyseenlaliselta. Vaikka ostinkin vedenkeittimen lahjakortilla, enkä pistänyt omia rahojani siihen penniäkään olin kuitenkin alkuun vähän kauhistunut itsekkin miten kalliin vempaimen menen ostamaan, kun sellaisia saisi kaupasta neljä kertaa halvemmallakin.Mutta kaunishan se on kuin mikä. Siipan ilme oli kyllä näkemisen arvoinen kun kuuli minkä hintainen vedenkeitin meillä nykyisin on. Perustelin hankintani hänelle (ja samalla myös itselleni) sillä, etten tosiaan itse maksanut siiitä mitään, vaan  se on lahja. Lisäksi olin kauan siitä haaveillut ja se on meillä joka päiväisessä käytössä, sillä meillä ei ole kahvinkeitintä ollenkaan vaan keitämme sumpit pressopannulla.

Keittiö sai muutakin kaunista täydennystä löydettyäni SPR Kontista edullisesti Arabian 80-luvun maustepurkkeja. Sopivat oikein hyvin meidän keittiön väreihin ja tulevaan maustehyllyyn, minkä aijotaan itse tehdä, kun sopivaa ei näytä tulevan vastaan.
Kaksi viikkoa töitä yli viikon mittaiseen talvilomaan. Toivottavasti kelit ovat silloin yhtä aurinkoisia kuin tänä päivänä on ollut.

Iloista alkavaa viikkoa!