Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

tiistai 28. helmikuuta 2017

Virkattu tyynynpäällinen

Osallistuin viime keväänä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen järjestämälle Näprä kädentaitopajaan, jossa opeteltiin virkkaus- ja nauhatöitä. Osaan neuloa villapaitoja ja kutoa mattoja, mutta virkkaamisen suhteen olin jäänyt täysin ketjusilmukka asteelle. Nyt jälkikäteen on jotenkin huvittavaa, etten ole tajunnut kuinka virkataan, sillä sehän on aika helppoa hommaa. Aloitin virkkausurani pyöreällä matolla, mutta varsin pian huomasin haukanneeni vähän liian ison palan kakkua ensimmäiseksi työksi, sillä jo maton alku oli aika kupruileva. Yritin vielä pari kertaa uudestaan päätyen purkamaan käpertyneet matonalut. Tämän jälkeen tulikin tosi pitkä tauko, kun en meinannut keksiä mihin hyödyntäsisin virkkausoppini. Sitten keksin, että tyynynpäälinenhän olisi sopivan yksinkertainen ensimmäinen harjoitustyö.Virkkasin tyynyn saamallani trikookuteella, mutta pelkkä musta tyyny sinänsä oli vähän tylsän näköinen. Tyyny selvästi kaipasi jotain ja pienen pohdinnan jälkeen päädyin lissämään siihen hapsuja. Hapsut leikkasin kierrätysnahanpaloista ja kierrätystrikoosta, jotka olivat peräisin Näprän kädentaitotarvikeosastolta.


Virkkuukoukkuni oli sen verran iso ja kude paksua, että tyynynpäällinen oli hetkessä valmis. Nälkä kasvoi samantien syödessä ja aloittelin kuistille virkkaamaan kesäksi suorakaisteista mattoa, jonka aijon tehdä pelkästään kierrätysmatskuista. Kuteeksi kun käyvät vanhat lakanat ja vaatteet, mitkä muuten olisivat liian virttyneitä muuhun käyttöön. Ajattelin myös virkata lisää näitä tyynynpäällisiä  ja kokeilla myös korien virkkaamista isompien lattiakasvien ruukkujen suojiksi.

Näprän kädentaitopajoja järjestetään muuten tänäkin keväänä ja pajatarjontaan voi tutustua täältä.
//:Blogiyhteistyö Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.


tiistai 14. helmikuuta 2017

Kukkia ja kuulumisia

Iloista ystävänpäivää kaikille! Päivän kunniaksi postailen instagrammista tuttuja kukkakuvia tänne blogin puolelle. Tämän helmikuun viikonloput ovat menneet niin hujauksessa, etten ole oikein ehinyt kuviakaan ottamaan. Ilokseni päivätkin on pidentyneet jo aika lailla, joten arkisin töistä kotiin tullessa näkee jo ihan kivasti päivänvaloa. Kuviakin jo pystyisi siis ottamaan, mutta jotenkaan kumminkaan ei aika siihen meinaa silti riittää.
Ennen joulua saamani amarylliskin jaksoi vielä tehdä neljä kukkaa. Ne kestivät maljakossakin yllättävän kauan, mutta nyt niiden aika alkaa olla pikkuhiljaa ohi.
_ Viime viikonloppuna pääsin siipan toimesta yllätysmatkalle Tallinnaan. Hauskaa oli ja oli todella rentouttavaa olla kaksin liikkeellä ja nukkua yö keskeytyksettä hotellisängyn uumenissa. Tallinnassa ei kuitenkaan tullut juurikaan turisteiltua, en esimerkiksi ottanut siellä yhtäkään kuvaa. Suosittelen kyllä pistäytymään siellä, varsinkaan jos ei ole hetkeen sitä tehnyt. Tallinnasta löytyy kivoja, edullisia ja hyviä ravintoloita ja kahviloita aivan tosi ihanissa puitteissa.

Ensi viikonloppunakin on meillä täällä kotona luvassa melkoista tohinaa. Täytän taas lisää vuosia ja koska kyseessä on jo melkoisen iso luku (auts) pidämme täällä meillä kotona juhlat. Siippa on hoitanut kaikki käytännönjärjestelyt, joten minun tarvitsee ainoastaan pistää vähän paikkoja kuntoon. Odotan viikonloppua innolla! Mukavaa viikkoa!