Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Sukhi-matto

Edellisessä postauksessani vihjasin yhteistyöstä, joka tuli aivan käsittämättömän hyvään saumaan tuunaamani Lundia-hyllyn kanssa. Kyse on siis yrityksestä nimeltään Sukhi, joka tarkoittaa nepaliksi onnellista. Sukhi-matot valmistuvat Nepalissa, Intiassa, Turkissa ja Marokossa, joissa taitavat käsityöläisten valmistavat matot aidoista luonnonmateriaaleista.

Olin tosiaan miettinyt Lundia -hyllyjen kulmaukseen mustaa mattoa. Siksi valitsin Sukhin valikoimista itselleni pyöreän Jessica -huopapallomaton mustana. Odottelin jännittyneenä noin kuukauden verran maton saapumista, sillä Sukhilla ei ole matoille varastoja vaan tilaus menee suoraan matontekijälle - tässä tapauksessa aina Nepaliin saakka. Koska Sukhi tosiaan työskentelee suoraan matontekijöiden kanssa ilman välikäsiä, näkyy tämä myös tuotteiden edullisimmissa hinnoissa.

Kun sitten pääsin levittämään mattoa olohuoneen lattialla en voinut kuin huokailla ihastuksesta - matto sopi kulmaan aivan täydellisesti ja oli muutenkin todella kaunis ja uskomattoman pehmeä. Tämän ovat huomanneet myös Pehko ja Pikkuveli jotka tykkäävät leikkiä ja makoilla pehmoisen maton päällä. Matto on ollut meillä noin kuukauden päivät ja on edelleen yhtä napakan tuntuinen ja muotonsa pitävä kuin meille tullessaankin. Sen materiaali on 100% villaa, joten on luonnostaan likaa ja nestettä hylkivä. Lisäksi matto on kaksipuoleinen.
Maton mukana tuli myös etiketti, jossa on käsin kirjoitettuna maton valmistaneen henkilön etu- ja sukunimi. Sukhin sivustolla esitellään huopapallomattoja valmistavia käsityöläisiä ja heidän joukostaan löysin myös Sonu Gurungin. Hänen käsissään syntyi minun mattoni ja Sukhin sivujen kautta pystyn lähettämään hänelle sähköpostia ja kiittelemään häntä loistavasta työstä.

Sukhi panostaa siihen, että se kohtelee työntekijöitään reilusti. Käsityöläisten ei tarvitse työskennellä ahtaissa ja huonoissa olosuhteissa, vaan he voivat työskennellä myös kotoaan käsin ja huolehtia näin ollen samalla myös perheestään. Heille maksetaan 2-3 kertaa enemmän palkkaa alueen keskiansiota enemmän ja tämä mahdollistaa myös heidän lastensa koulunkäynnin.
Sukhin valikoimiin kuuluuvat pehmeät villa- ja huopamatot, trendikkäät Beni Ourain -matot, huopapallomatot sekä värikkäät patchwork tilkkumatot.  Mallin voi valita valmiista vaihtoehdoista tai sitten uniikin maton voi räätälöidä itselleen valitsemallaan värillä, koolla, mallilla ja kuvioinnilla. Mikäli tämä tuntuu hankalalta, löytyy Sukhilta myös ilmainen suunnittelupalvelu.

Itse olen todella tyytyväinen valintaani. Tavallaan olin myös helpottunut, että olin miettinyt tietynlaista mattoa juuri tuohon tilaan. Muuten olisikin ollut melkoinen valinnan vaikeus valita mattoa kaikkien ihanien Sukhi-mattojen joukosta.

Tämä matto viimeisteli tuon Lundia kulmauksen ihan täydellisesti, vai mitä tuumaatte?  Vielä kun saisin itse hyllynkin valmiiksi saakka. Yksi hyllylevy puuttuu yhä siitä, joten sen etsinnät jatkuvat edelleen.Lisää mattokuvia voi käydä fiilistelemässä Instagramissa nimellä @sukhimatot. Inspiroivien kuvien lisäksi lisää tietoa yrityksestä löytyy myös heidän Facebok -sivuillaan.


Leppoisaa sunnuntaita!
8 kommenttia :

 1. Piti jo edelliseen postaukseen kommentoida, että Lundian hyllyt on tosi kivat! :) Ja tuo matto, sopii hyvin paikalleen ja viimeistelee kokonaisuuden. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti 😊 Matto kyllä tosiaan istuu paikalleen kuin nenä päähän.

   Poista
 2. Ihanalta näyttää, ja matto tosiaan sopii nuohon kuin nakutettu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Matto on kyllä niin ihana sekä ulkonäöltään, että jalan alla.

   Poista
 3. Ihana matto. Henkilökohtainen, lämmin viesti. Tässä on satumainen tunnelma. Paljon hyviä ajatuksia. Loisto valinta paikkaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kans tuon maton eettisestä puolesta. Todella tärkeä juttu! Laadukas ja kaunis se on myös.

   Poista
 4. Kiitos vielä <3 On aina yllättävää nähdä, millaiseen paikkaan matot päätyvät ja aina yhtä ilo huomata, kuinka uusi omistaja on valinnut juuri oikean maton juuri oikeaan paikkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos vaan teille sinnepäin tästä yhteistyöstä. Sukhi-matoille löytyy meiltä kyllä aina tilaa 😊

   Poista