Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Muistoja mummolasta

Ikäväksämme mummoni poistui joukostamme viime keväänä. Hänen upea kotinsa on täynnä vanhoja ja kauniita huonekaluja ja tavaroita. Niillä tavaroilla ja huonekaluilla on todellakin joka ikisellä tarinoita kerrottavanaan, sillä useammat niistä ovat ikivanhoja. Onneksi nämä esineet jäävät vielä entiseen mummolaan, sillä nyt maalaistaloon asettuu taloksi meidän sukulaisperhe. Talokin säilyy näin ollen suvun hallussa josta olemme kaikki luonnollisesti hyvin iloisia.

Vaikka valtaosa esineistä tosiaan jääkin taloon, löytyi sieltä myös sellaista ylimääräistä "roinaa" mitä lähti mukaamme siellä vieraillessamme.


Mukaan lähti kolme kappaletta mustia todella tukevia pinnatuoleja, jotka pääsivät ruokailuhuoneeseen. Nämä korvasivat mustat Ikean tuolit, jotka hankin alun alkaen kierrätettyinä meidän edellisen kodin parvekkeelle. Pinnatuolit ovat vähän leveämpiä ja painavampia kuin pinnatuolit yleensä ovat. Tuolien väri ja ah - se niin ihanan rosoinen kuluneisuus osuvat ihan nappiin tämän meidän kodin muun sisustuksen kanssa.

Sain myös kauniin, onkohan tämä nyt öljylamppu (?) jonka sijoitin olohuoneen kirjahyllylle.Vanhat leivos- ja piparimuotit säilöin Riihimäen Lasin valmistamaan purkkiin keittiön avohyllylle. Muotit ovat kyllä niin hienot, että mietinnässä on niille joku toinen säilytyspaikka. Ehkä ripustan niitä jonnekkin vaikka roikkumaan ensi jouluna.


Hienot tyynyt, jotka on ommeltu vanhoista patjakankaista olivat hävittämisuhan alla, mutta ihastuin niihin heti ja omin ne itselleni. Sopivat oikein hyvin tuonne kuistin rottinkisohvalle.Mukaan lähti vielä muutama isompi juttu, mutta niistä enemmän toisella kertaa.
17 kommenttia :

 1. Nuo tuolit ovat upeat! Itsekin haaveilulistalla pinnatuolit keittiöön, mutta Ikealla mennään vielä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pinnatuoleja löytää tosi halvallakin.Nämä ovat kyllä ihanat ja tosiaan huippu tukevatkin.

   Poista
 2. Meilläkin on yksi tuollainen tuoli mutta valkoisena :) Vanhat tavarat ovat just hyviä ja luovat koristeluideat esim. piparimuottien käyttöä ajatellen mahtavia :) Meilläkin on kesällä tyhjennetty waarini asuntoa ja meille on päätymässä tauluja, astioita, maljakoita ja kannuja :) Valitettavasti huonekalujen kuskaaminen olisi ollut liian hankalaa tänne Saksaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olisin kyllä voinut ottaa kyytiin jotain isompaakin, mutta autoihin ei kyllä mahtunut millään.

   Poista
 3. Ihania esineitä olet saanut. Kiva kun mummolasta tutut asiat pääsevät nyt teidän perheen käyttöön. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän mummola on kyllä sellainen aarreaitta. Olen kyllä kumminkin tyytyväinen että kaikki vanhat tavarat jäävät sinne.Sinne ne kuuluvatkin.

   Poista
 4. Ihania aarteita olet saanut mummolasta kotiisi <3 Minusta on aina upeaa, kun esineille on taustalla tarina mistä se on kotoisin ja mikä onkaan ihanampaa kun tarina vie itselle rakkaan ihmisen luokse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekkin on aina tärkeää tietää tavaroiden tarinoita. Utelen usein kirppismyyjiltä tietävätkö ne tavaroiden alkuperästä jotain.

   Poista
 5. Voi mitä aarteita! Nuo tuolit on aivan ihanat! <3 On hienoa että talo ja tavarat säilyvät suvussa! Mukavaa torstaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tavarat ovat minulle kyllä hyvin tärkeitä juuri siksi että ne ovat lähtöisin mummolasta ❤

   Poista
 6. Voi mitä aarteita! Nuo tuolit on aivan ihanat! <3 On hienoa että talo ja tavarat säilyvät suvussa! Mukavaa torstaita sinne!

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Todellakin. Erityisesti tykkään noista tuoleista ❤

   Poista
 8. Muistorikkaita tavaroita sait pelastettua kotiisi. Tuolit etenkin ovat todella hienot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ne ovat niin mukavat istua ja värikin on meille just oikea 😊

   Poista
 9. Voi kuinka ihanat muistot sait! Pinnatuolisi muistuttavat kovasti omaa mummolta saamaani keinutuoli ja viime syksynä ostamiani käsinojallisia pinnatuoleja. Sinun taitavat myös olla Vakiopuun tuotantoa: peruspinnatuoli Pekka. Hienot ovat ja sopivat teille kuin nenä päähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei onpa kiva kun tunnistit tuolit!! Tiesin vain etttä ovat kotimaista tuotantoa, mutta nyt voin kaivella niistä enemmän tietoja. Suurkiitos!

   Poista