Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Melkein valmis Lundia

Tällä kertaa teen poikkeuksen ja postaan puoli valmiista tekeleestä, eli meidän Lundia -hyllystä. Tätä meidän L-muotoista olohuonetta on vähän haastavaa sisustaa ja yksi hankala kulma oli tämä sohvaa vastapäätä oleva nurkkaus. Ikkunan viereinen seinä oli pitkään tyhjillään muutamaa taulua ja lattiavalaisinta lukuunottamatta. Siihen oli hieman hankala sijoittaa mitään ettei se peitä näkyvyyttä televisioon.

Siipan vanhemmat muuttivat jokin aika sitten uuteen asuntoon ja he päättivät muuton yhteydessä luopua Lundia hyllyistään. Halusin hyllyt meille, sillä olin ihastellut mm. Instagrammissa muiden maalaamia Lundioita. Niihin mahtuisi hyvin vinyylilevyt ja olisivat silti kepeän näköiset. Isona plussana tietenkin myös se, että näin saisi kierrätettyä yhdelle huonekalulle taas uuden elämän.

Tykkään leikkiä ajatukselle, että nämä siipan lapsuudenkodin aikaiset Lundiat siirtyisivät joskus Pehkolle tai Pikkuveljelle heidän muutettuaan omaan kotiinsa ja taas he tekisivät näistä klassikkohyllyistä oman näköisensä.

Saamamme hyllyt olivat alkuperäisessä kunnossaan ja hion sekä maalasin ne valkoisiksi. Kaikki saamamme hylly olivat 80 cm pitkiä, mutta tarvitsimme myös 120 cm, hyllylevyjä  jotta myös telkkari saataisiin mahtumaan hyllyille. Kuten kuvista huomaa, on näitä 120 cm x 30 cm hyllylevyjä yllättävän vaikeaa löytää. Kaksi löytyi Kierrätyskeskukselta ja yhden ostin itseasiassa eilen Tori.fi kautta. Sitä vain en ole ehtinyt vielä tuunailemaan. Yksi hyllylevy puuttuu siis vielä edelleen.

Kun hylly saatiin kasattua kaipasin hylly vierelleen vielä jotain. Mietin miltä kulmaukseessa näyttäisi vaikkapa pieni tuoli ja samalla muistin, että meidän kellarissa virui yksi kellertävä jalkainen putkijalkainen jakkara. Spraymaalasin sen jalat valkoisiksi ja niittasin siihen Marimekon Muija -kankaan kiinni. Se oli hetkessä valmis ja käy mielestäni Lundian kaveriksi oikein hyvin.

Samaan saumaan tuli yksi blogiyhteistyö ehdotus, joka istuu tämän parivaljakon seuraan kuin nenä päähän, mutta siitä lisää ensi kerralla.

13 kommenttia :

 1. Kiva kokonaisuus. Lundia on tuttu myös minun lapsuudenkodistani, ne kellastuneet mäntyiset tikkaat joiden välissä valkoiset päätylevyt. Niin.. öö.. ihanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Monilla sanasta Lundia tulee varmasti just ne kellastuneet hyllyt mieleen 😊

   Poista
 2. Hyvältä näyttää teidänkin Lundiat! Voin uskoa että noita pitkiä levyjä ei löydy helposti, en ainakaan muista nähneeni omilla kierroksillani noin pitkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä yllättävän vaikeita löytää, mut enää yksi puuttuu! 😁

   Poista
 3. Aivan ihanalta näyttää! :) Tämä on pakko jakaa Lundian some-kanavissa!

  Terv. Lotta Lundialta

  VastaaPoista
 4. Hieno toteutus! Omassa lapsuuden kodissani oli myös seinien täydeltä Lundiaa ja pitkään ne ovat olleet mielestäni inhokki osastolla, mutta valkoisena ovat todella raikas toteutus. Tällaisena huolisin omaankin kotiin ja kiva miten nykyajan taulu tv sopii syvyydeltään kapeaan hyllyyn. Putkijakkaran uudistus Muija-kankaalla on suorastaan nerokas, kuinka en itse tullut edes ajatelleeksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti 😊 Lundia kuuluu kyllä monien lapsuuteen. Meidän kotona niitä ei ihme kyllä ollut ainuttakaan.
   Noita jakkaroita ajattelin tuunata useammankin jos niitä vastaan tulee.

   Poista
 5. Kivalta näyttää! Myös minun lapsuudenkodissani oli Lundiaa ja olen kammoksunut niitä siitä asti, mutta täytyy kyllä myöntää, että ovat alkaneet näyttää oikeinkin mukavilta. Vielä ei kuitenkaan ole se päivä jolloin meille osaisin hyllyjä kuvitella, ehkä sitten joskus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää etten minäkään olisi vielä pari vuotta sitten halunnut missään nimessä meille Lundiaa, kunnes keksin niitä tosiaan voi maalatakkin 😊

   Poista
 6. Tosi kivalta näyttää ja varmaan oli iso homma! Mä löysin myös torin kautta lundia harrastajan jolta llytyi vaikka mitä eri elementtejä kun kaipasin akvaariolle oman lisäsiiven :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Oli siinä vähän kyllä hommaa, mutta lopputulos palkitsi vaivan 😊

   Poista
 7. Hei , onko 30-syvät Lundiat tosiaan sopivat LP-levyille? Kiitos jos saisin tämän tiedon:)

  VastaaPoista