Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Kotoisat räsymatot

Rakastan räsymattoja! Olen yrittänyt etsiä meille räsymattoja kirppiksiltä ja kirppisryhmistä, muttei sopivia vain ole tullut vastaan. Tykkään nimenomaan kapearaidallisista matoista, mutta niihin en tahdo törmätä en sitten millään. Jossain vaiheessa suunnittelin kutovani matot itse, mutta  päätin nyt kuitenkin mennä helpomman kaavan kautta ja ostin viikonloppuna meille matot kaupasta. Nyt ne lepäävät keittiön-ja ruokahuoneen lautalattioilla.
Vaikkeivät matot nyt  olekkaan omin käsin kudottuja tai millään tavalla kierrätettyjä, ovat ne kuitenkin ihan hauskat ja toivat heti kotoisampaa fiilistä huoneisiin. Ehkä pääsen vielä kangaspuiden ääreen ja korvaan nämä matot sitten itse tehtyillä. Entisessä mummolassa minulle itse asiassa säilötään kangaspuita ja saan ne heti kun keksin niille paikan. Aika hankalaa vaan keksiä minne ne täällä kodissamme saisin mahtumaan, sillä ne vievät ihan mahdottoman paljon tilaa.

 Loppuun vielä kuva ihanasta ja innokkaasta assistentistani. Etsin Pehkolle joulun alla simppeliä digikameraa paikallisista kierrätysryhmistä ja sainkin vastauksia, joissa muutama oli valmis luopumaan kamerastaan ihan ilmaiseksi. Jouluaattona Pehkon rajatonta riemua oli ihanaa seurata vierestä, kun paketista kuoriutui esiin ihan oikea oma kamera. Nyt sitten ollaan päästy yhdessä valokuvaamaan ja olisi kyllä ihan huippua jos kuvaamisesta kehkeytysi Pehkolle ihan pidempi aikainenkin harrastus.

Sain muuten ilmoitettua itseni viimeinkin Photoshop -kurssille, joten maaliskuusta alkaen tulevat kuvani olemaan toivottavasti vähän parempi laatuisia :)Värikästä viikkoa!


18 kommenttia :

 1. Mistä kaupasta löytyi? Aivan ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin nämä tosi halvalla Ikeasta. Ovat kyllä minustakin kivat.

   Poista
 2. Mie rakastan kans räsymattoja ja semmoset olis haussa meille kotiakin mutta eipä niitä niin vain taho löytyä. Mökillä on onneksi räsymatot ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Niitä ei tahdo löytää ei sitten millään, siksi minäkin ostin nämä uutena.

   Poista
 3. Oi mä rakastan räsymattoja! Meillä on niitä vaikka muille jakaa (en siis todellakaan jaa, koska tykkään niistä liikaa). 😄 Osa on mun mummun ja osa miehen mummun tekemiä. ❤ Nuo teidän näyttää tosi kivoilta! Ja omat kangaspuut, wou. :) Toivottavasti keksit niille jonkun paikan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, olisipa minullakin pohjaton räsymatto varasto 😊 ehkä tulee vielä joskus olemaan jos keksin kangaspuille sopivan paikan.

   Poista
 4. Nätit matot! Omat kangaspuut kuulostaa kyllä upealta :-)
  Meillä on tosi paljon mattoja varastossa, en tiedä miksi niitä siellä hilloan, varmaan jos meille tulee joskus mökki tai jotain :-D Edellisessä kodissa oli paljonkin räsymattoja esillä, mutta täällä ne ei jotenkin oikein istu "tyyliin", joten siksi ovat päätyneet varastoon odottelemaan parempia aikoja. Joitain olen koettanut myydä kirppareillakin mutta eivät ole menneet kaupaksi :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitääh? Miten ne ei ole menneet kaupaksi?? Pitää varmaan alkaa hieromaan kauppoja sun kanssa niistä 😁

   Poista
 5. Räsymatot tuovat ihanaa kodikkuutta. Meillä kävi niin mahtava tuuri, että talomme entinen asukas oli ollut innokas matonkutoja ja meidän kuistin kaappi oli pullollaan upeita hänen kutomiaan räsymattoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huippua! Meillä oli täällä vaan nahistuneita muovimattoja, joista ei säilytetty yhtäkään. Muutaman räsymaton haluaisin vielä tänne lisää.

   Poista
 6. Kangaspuut olis kyllä ihanat mutta vievät todella paljon tilaa ja kutomisesta tulee paljon pölyä. Ihanat matot löysit ja sopivat sinne hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä todellakin harmi, että ne vievät niin paljon tilaa. Toisaalta haluan niitä niin paljon että ehkä keksin jonkun ratkaisun.

   Poista
 7. Kyllä räsymatot vaan kuuluvat rintamamiestaloon, ja muutenkin ne tekevät kaikista kodeista kodikkaan. Teillä muutenkin niin kovin kaunista ja valoisaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon 😊 Meillä tosiaan on onneksi paljon täällä ikkunoita tuomassa valoa sisään.
   Ja olen ihan samaa mieltä kanssasi räsymatoista! Varsinkin vanhoihin taloihin tai vanhoilla tavaroilla sisustettuihin koteihin ne sopivat erinonaisesti!

   Poista
 8. Hei! Eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi ja kylläpä näyttää kivalta. Teidän sauna/pesuhuoneosasto näytti tosi kivalta sopivalta rintamamiestaloon (itsekin sellaisessa asun ja saunaosasto olisi remontin tarpeessa). Millä tavalla olette saunan/pesuhuoneen lattian tehneet? Meillä ajatus sisäänpäinkuivuvasta rakenteesta, mutta laatat eivät oikein innosta. Entäs pesuhuoneen ulkoseinä? t. Annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun eksyit blogiini ja tervetuloa vaan toistekkin 😊 Me teetätettiin pesuhuoneeseen lattialämmitys.Lattia on betonia, joka maalatiin öljypohjaisella teknofloor lattimaalilla. Asiantuntijan mukaan sen pitäisi kestää lattialämmityksen ansiosta, mutta nähtäväksi jää. En siis voi vielä suositella tätä ratkaisua, sillä se on vasta n.vuoden vanha ja vähän tällainen kokeilu.Toistaiseksi se on kestänyt erinomaisesti, mutta saa nähdä sitten pitemmän päälle. Mekään kun ei haluttu laattoja ja yritettiin mahdollisimman paljon jäljitellä talon alkuperäisyyttä, joka oli toiminut siellä vuosikymmenet (hengittävyys jne). Pesuhuoneen seinät maalattiin hengittävällä silikaattimaalilla.

   Poista
 9. Niin ja meillä noi pesuhuoneen seinät ei tosiaan ole suorassa kosketuksessa suihkun kanssa. Juuri sen takia meillä on toi suihkukoppi fibo-trespo levyillä tehty suihkunurkkaus.

  VastaaPoista