Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

perjantai 30. joulukuuta 2016

Vuosi 2016

Koska vuoden vaihtumiseen on enää vuorokausi jäljellä - on tässä hyvä aika taputella ja niputtaa tämän vuoden huippujutut yhteen kasaan. Tänä vuonna ei meille tapahtunutkaan mitään megayllättävää, ainoa isompi muutos oli minun työelämään paluuni, mutta ihmeen hyvin olemme kuitenkin arjesta selvinneet.
Rempat talossa jatkuivat ja sisätilat tulivatkin lähes valmiiksi asti. Tulevana vuonna siirrymmekin pihan puolelle ihmettelemään mistä siellä oikein lähtisi liikkeelle. Ulkolaudoitus, terassin teko ja pihan laitto kun ovat kaikki vielä edessäpäin.

Kokosin tähän alle pieniä kivoja asioita tärkeimmistä jutuista ja etapeista mitä minulle tänä vuonna tapahtui.


Vuoden saavutus

Vuoden saavutuksena pidän Koti ja Keittiö -lehden Instagramissa järjestämää  #lempimuoto -kisan voittoa. Voiton ansiosta pääsin osallistustumaan Muoto 2016-gaalaan sekä sain mahtavia muita palkintoja. Kilpailuun osallistuin tällä pinnatuoli kuvallani.


Vuoden löytö

Vuoden löydöksi nimeän olohuoneen teakisen kirjahyllyn, josta kerroin enemmän täällä. Nyt kun katselen esimerkiksi tuon postauksen kuvia näyttää meidän koti vielä niin paljon keskeneräisemmältä, siis lähinnä sisutuksen suhteen. Seinät kun ovat vielä kolkon tyhjiä ja muutenkin tavarat ovat tuossa vaiheessa etsineet vielä paikkaansa.


Vuoden muutos

Tämän vuoden aikana muutoksen kokivat kylpyhuone, sauna, alakerran wc sekä yläkerran wc. Puntaroin jonkun aikaa mihin kohteeseen olen kaikista tyytyväsin, mutta nostan onnistuneimmaksi lopputulokseksi kuitenkin meidän kuistin. Ihanaa, että sekin saatiin valmiiksi ja pääsen nauttimaan siitä varmaan heti jo kevään aikana, sillä aurinkoisella säällä kuisti on todella kuuma. Olimme pohineet hankkivamme sinne myös lämpölamppua talveksi, mutta se taisi jäädä ainakin tänä talvena hankkimatta. 
Meidän naapuri aloitti rakennus urakkansa pari viikkoa sitten ja nuo kaikki ihastuttavat omenapuut ovat siis nyt siis poissa. On tietenkin ihanaa, että kerkesin nauttia niistä ja niiden antimista ainakin yhden kesän verran, mutta toisaalta olen myös tyytyväinen että tonttimme saa nyt selkeät rajat, koska se oli asia, joka häämötti väistämättä edessäpäin.Vuoden DIY

Tänä vuonna jäi Diy-jutut ajanpuutteen vuoksi lähinnä suunnittelu asteelle. Tykkäsin kuitenkin paljon tuoreimmasta Diy-toteutuksestani, eli poikien joulukalenterista. Ensi vuonna tulee meille ehdottomasti samantyylinen kalenteri!Sellainen oli tämä vuosi. Eikä se oikeastaan lainkaan hassumpi vuosi ollutkaan. Toivottavasti tuleva vuosi jatkaa samanmoisissa kantimissa.

Toivottelen kaikille tässä vaiheessa

Oikein hauskaa uutta vuotta! Toivottavasti teille tapahtuu paljon kivoja asioita ja pääsette kokemaan hienoja hetkiä niiden parissa.


Nähdään taas ensi vuonna :)

torstai 22. joulukuuta 2016

Epätäydellinen joulu

Hyvin suunniteltu ei sittenkään ole aina puoliksi tehty. Sen osoitti tämän vuoden joulusuunnitelmien täydellinen pipareiksi mureneminen. Vaikka kolmen kattauksen joulumenu oli suunniteltuna jo lokakuun lopussa (siskoni rakastaa ruokasuunnitelmia!) ja olin ottanut töistä loppuviikon vapaata jouluvalmisteluja varten - keikahti korttitalo kuitenkin täydellisesti nurin sairastuessani viime sunnuntaina vatsatautiin, jota poden siis edelleen. Tänään jaksoin jo kaivaa läppärin esiin, mitä voi pitää jo edistysaskeleena viime  päivien seiniin tuijottamiseen verrattuna.

Minunhan piti järjestää ensimmäistä kertaa joulu niin omille- kuin siipan sukulaisillekkin. Mielessäni olin nähnyt aattoaamuna tiptop kunnossa olevan huushollin, jossa tuoksuivat kilpaa hyasintit ja havut, sekä olohuoneen nurkkaa koristaisi joulukuusi itse askarrelluin koristein. Noh, kuusi meiltä löytyy ilman yhtäkään koristetta, sillä olin jättänyt niiden askartelut tälle viikolle. Hyasintit ovat edelleen kaupassa, lahjat paketoimatta, ruokakaupat hoitamatta ja talo normaalissa arki kaaoksessa. Kaiken kukkuraksi Pehkolle pamahti alkuviikosta vesirokko ja Pikkuveljenkin nenä vuotaa hyvään malliin.
Tokihan tässä on vielä huominen aikaa puuhailuun , mutta suoranaisiin ihmeisiin en usko tämän hetken kunnon mukaan taipuvani.
Kaiken tämän keskellä on pahin ärsytys asiasta kuitenkin jo laantunut. Siippa nyt kuitenkin yrittää pykätä meille jonkun näköistä joulua pystyyn ja tarjottavien oli tarkoitus muutenkin olla nyyttärihenkinen, eikä vain minun vastuullani. Mikäli olotilani ei tästä kohene ja joulunvietto tämän katon alla typistyy valmislaatikoiden maisteluun oman perheen voimin niin mitä sitten. Pehkoa tai Pikkuveljeä tuskin häiritsee, vaikkeivat täällä hyasintit tuoksuisikaan tai lahjapaketit ovatkin hätäisesti kokoon käärittyjä.  Koska lopultahan - kuten siinä tv-mainoksessakin sanotaan - ihmiset merkitsee!
Tahdon tässä vaiheessa toivottaa ihan kaikille

Oikein ihanaa ja nautinnollista joulunaikaa!

Tänne blogiin kirjoittelen seuraavaksi vasta joulun jälkeen, mutta toivon pystyväni laittamaan ainakin instagramin puolelle kuvia, mihin suuntaan joulu meillä kehittyi :)


Pist. Nämä korttikuvat ovat myös tänä vuonna askartelemiani joulukortteja, jotka tein Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukselta saamistani Näprän jouluisista pussukoista. Näprän ilmaistukussa on muuten avoimet ovet kaikille 2.-5.1.2017!tiistai 13. joulukuuta 2016

Joulukortit

Hikoilen joka ikinen vuosi viimeisinä öinä joulukortti askartelujen parissa, eikä tämäkään vuosi tehnyt siihen poikkeusta. Tänän vuonna olin kaiken lisäksi täysin hukassa idean kanssa ja sekin oli yksi syy miksi korttien askartelu jäi niin viime tippaan. 

Vailla mitään ideaa kävin hortoilemassa askarteluliikkeessä, josta postuin pienten sydämen muotoisten kakkupapereiden, sekä mustien kartonkisten korttipohjien kanssa. Kotoa haalin askartelutarvikkeista lisää tarpeistoa ja niiden avulla tekaisin todella simppelit joulukortit.
 Mustan korttipohjan käyttö vähän mietitytti. Olin  jotenkin niin tottunut käytämään korteissa perus valko/vihreä/sininen/punainen -jouluvärejä ja näistä tuli edeltäjiään hyvin  paljon dramaattisemman näköisiä. Mutta kortit ovat itsetehtyjä (+ myös antajansa näköisiä) ja sehän pääasia. Tänä aamuna sain nämä postitettua, eli kortit ovat jo matkalla toivottamaan hyvää joulua vastaanottajilleen.

Osallistuminen Desenion juliste-arvontaan päättyi eilen ja olen ollut jo yhteydessä voittajaan. Kiitos kaikille osallistuneille ja onnittelut vielä kerran voittajalle!sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Lisää joulua

Olen kateellinen bloggareille, jotka pystyvät pitämään joulukalenteria blogissaan. Huomasin nimittäin, että elellään jo joulukuun 11.päivää ja tämä on vasta kolmas postaukseni tässä kuussa. Noh, kaikkeen en yksinkertaisesti ehdi, mutta jotain minäkin olen saanut aikaiseksi. Väsäämäni joulukalenterin lisäksi olohuoneessa on nyt myös jouluinen sohvanurkkaus.
Vielä kuusi puuttuu, muuten joulunlaitto on tämän huoneen osalta tässä. Ripustin viime vuotiseen tapaan valonauhan kehystämään kulmaikkunaa ja asettelin Joulumuumi -tyynyt muiden mustavalkoisten tyynyjen seuraksi sohvalle. Sohvan yläpuolelle kokosin lehtikuusen oksista ja joulupalloista hässäkän, joka kuvissa näyttää ihan reppanalle, mutta livenä onneksi vähän paremmalle. Näillä pienillä asioilla saa kyllä yllättävän paljon tunnelmaa aikaiseksi. Meillä ei ole aikaisemmin kuusta kotona ollutkaan, mutta uskallan veikata, että joulupuu sinetöi tämän huoneen joulutunnelman. 

Perjantaina olin kuulemassa Tikkurilan Color Now 2017 tapahtumassa mikä väri onkaan Tikkurilan vuoden värinä ensi vuonna 2017. Vuoden väriksi paljastui Angora H466. Aika pliisu omaan makuuni, mutta voihan se olla, että sitä alkaa sitten  kuitenkin jossain määrin ilmestyä vuoden aikana kotiimme muutenkin kuin aamukahvin alusena. Tapasin tilaisuudessa ensi kertaa muita bloggareita ja olikin oikein mukavaa tavata ihmisiä, joiden blogeja ja instatilejä olen tiiviisti seuraillut.  Lähtiessä sain mukaani ideoita ja inspiraatioita herättelevän sekä vuoden ajankohtaisimmista sisustussävyistä (joihin muuten kuuluu tuo blogini otsikkokuvassa oleva basilikan vihreä)  kertovan Color Now -sisustuslehden, jonka voi myös tilata ilmaiseksi Tikkurilan sivuilta.


Vielä muistuttelen blogissani meneillään olevasta Desenion julisteiden arvonnasta. Osallistumisaikaa on jäljellä vielä huomisiltaan klo 20.00 saakka!Iloista uutta viikkoa!lauantai 10. joulukuuta 2016

Desenion julisteet lastenhuoneessa + arvonta

Edellisessä postauksessani kerroin Desenion julisteista, jotka asettelin koristamaan olohuoneen- ja ruokailuhuoneemme seiniä. Myös lastenhuoneeseen tuli muutamia ihania julisteita Desenion valikoimista.Pupu -juliste pääsi lastenhuoneen oveen. Se näytti vähän orvolle siinä, joten leikkasin mustasta cd-fixistä pallonmuotoisia kuvioita sen seuraksi siihen. Kovin kauaksi eivät kyllä menneet pupun julistekaveritkaan. Ne pääsivät seinälle lähes aina auki oleva oven viereen.
Pehkoa ovat alkaneet kiinnostaa kirjaimet, joten hänen sängyn viereen nakuttelin roikkumaan hauskan aakkos-aiheisen julisteen. Siitä onkin hyvä kertailla kirjaimia leikkien lomassa. Se sopii myös värien puolesta hyvin yhteen robotti -tapetinkin kanssa ja valkopohjainen juliste tulee kivasti esille siniharmaata seinäväriä vasten.Sitten siihen arvontaan! Arvon yhdelle onnekkaalle hänen valitsemansa  max. 50x70 cm kokoisen ihanan julisteen (ei siis sisällä kehyksiä) Desenion valikoimista. Tässä ei vielä kuitenkaan  ollut kaikki... Nimittäin tulevan joulun kunniaksi voittaja saa valita vielä yhden saman kokoisen julisteen myös joululahjaksi ystävälleen! Nyt siis pikavauhtia surffaamaan Desenion sivustolle, sillä arvonta-aikaa on vain maanantai-iltaan 12.12.2016 klo 20.00 saakka. Kerro tämän postauksen alle mikä julisteen haluaisit voittaa itsellesi ja minkä julisteen valitsisit ystävällesi (laita linkit suoraan valitsemiisi julisteisiin). MUISTA LISÄTÄ MUKAAN MYÖS YHTEYSTIETOSI! Arvontaan voi osallistua myös blogini facebook -sivulla.

Ihanaa joulun odotusta ja onnea arvontaan!


//Blogiyhteistyö Desenion kanssa.


sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Desenion julisteet

Julisteita myyvä Desenio kyseli olisinko halukas blogiyhteistyöhön ja koska meillä on seinillä vielä hyvin tilaa niin lähdin mielelläni tähän mukaan. Näitä Desenion julisteita on vilahdellut blogeissa ja instatileillä paljon joten ne olivat tuttuja minulle jo entuudestaan.
Valinta olikin sitten vaikea, sillä kivoja printtejä löytyi Desenion nettikaupasta vaikka kuinka paljon. Selailtuani kaikki printit moneen kertaan läpi päädyin lopulta kauniin yksinkertaisiin kasviaiheisiin kuviin. 

Olohuoneen seinälle ripustin Cotton plant -julisteen ja se sai kaverikseen Eucalyptus aiheisen printin, jonka taas asettelin kirjahyllylle. Myös ruokailuhuone sai uutta ilmettä saman aihepiirin julisteilla.

Molemmat huoneet tulivat heti paljon sisustetumman ja kodikkaamman näköisiksi, kun laitoin nämä kehystetyt julisteet seinille. Printit ovat kauniita yksittäisinä, mutta mielestäni varsinkin kollaaseina ne toimivat todella hyvin. Myös lastenhuoneen seinille tuli kivoja printtejä, mutta siitä lisää tuonnempana.

Iloista tulevaa viikkoa!


//Blogiyhteistyö Desenion kanssa.
 

      keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Joulutunnelmaa ruokailuhuoneeseen

Viime lauantaina vietimme pieniä pikkujouluja tyttöporukalla täällä meillä ja intouduin laittamaan edellisen postauksen joulukalenterin lisäksi vähän muutenkin joulua meille kotiin. Virittelin joulutähden ja valosarjan ruokailutilaan ja sytyttelin kynttilöitä ja laitoin mm. eukalyptyksen oksia maljakoihin.  Kävin myös katkomassa muutaman havunoksan oman pihan kaatouhan alla olevasta puusta. Yksinkertaista, mutta toimivaa.
Jouluaatoksi on tarkoitus saada vielä pari pientä askartelujuttua valmiiksi tuohon tilaan ja laittaa havuja tuohon ruokapöydälle, mutta muuten otetaan joulu vastaan tällaisella ihan yksinkertaisella toteutuksella. Tänään muuten tuli vuosi täyteen meidän muutosta! Ollaan nyt sitten asuttu tasan vuosi tässä talossa. Viime jouluna meillä ei juuri joulu täällä kodissa millään tavalla näkynytkään. Kaikki paikat olivat pitkään täynnä remonttisälää ja purkamattomia muuttolaatikoista. Onneksi tänä vuonna kaikki on toisin ja päästään mekin virittäytymään joulutunnelmaan.


Ihanaa joulukuun alkua kaikille!sunnuntai 27. marraskuuta 2016

DIY-joulukalenteri

Tänä vuonna päätin ensimmäistä kertaa tehdä pojille joulukalenterin ihan itse. Huomasin Clas Ohlsonin myyvän käteviä joulupusseja ja ostinkin sieltä niitä valmiin setin. Sitten miettimään minne ja miten pussukat sijoittaisin. Tajusin olohuoneen seinällä olevan jousipatjan olevan oikein oivallinen juttu tähän(kin) hommaan. Sitä mukaa kun joulukuun päiviä on kulunut ja kalenteripusseja jousipatjasta poistettu voi tyhjiin kohtiin ripustaa joulukoristeita tai laittaa havuja, jouluisia kukkasia, tai mitä siihen nyt keksiikään. Kietaisin vielä valosarjan jousipatjan reunoille ja kalenteri oli valmis.
Siirsin Artekin tuolit lähemmäksi kalenteria, ovat niin sopivasti samaa sävyä kalenterin pussukoiden kanssa. Samaa sävyä löytyy myös ostamistani Finlaysonin Joulumuumi -tyynynpäällisistä. Myönnän etten ole oikein ollut Muumi-fani. Pehko ja Pikkuveli tykkäävät kyllä molemmat Muumeista ja heille olen Muumi-aiheisia juttuja ostellutkin, mutta siitä huolimatta en olisi kuuna päivänä uskonut hankkivani Muumi -kuosisia joulutyynyjä meidän sohvalle. Nämä olivat kuitenkin kivat ja värisävyt sopivat meidän kotiin oikein mainosti.


Paperipussit täytin kuivatuilla hedelmillä, erilaisilla pähkinöillä ja jugurttirusinoilla. Yhteen pussukkaan laitoin pienet kirjaston poistokirjat ja pussiin numero 24 sujautin molemmille pojille omat pikkuautot.
Nyt sitten odotellaan kovasti torstain tuloa, jolloin pojille selviää mitä mahtaa löytyä ensimmäisen pussin uumenista.


Jännittävää tulevaa viikkoa!