Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

torstai 22. joulukuuta 2016

Epätäydellinen joulu

Hyvin suunniteltu ei sittenkään ole aina puoliksi tehty. Sen osoitti tämän vuoden joulusuunnitelmien täydellinen pipareiksi mureneminen. Vaikka kolmen kattauksen joulumenu oli suunniteltuna jo lokakuun lopussa (siskoni rakastaa ruokasuunnitelmia!) ja olin ottanut töistä loppuviikon vapaata jouluvalmisteluja varten - keikahti korttitalo kuitenkin täydellisesti nurin sairastuessani viime sunnuntaina vatsatautiin, jota poden siis edelleen. Tänään jaksoin jo kaivaa läppärin esiin, mitä voi pitää jo edistysaskeleena viime  päivien seiniin tuijottamiseen verrattuna.

Minunhan piti järjestää ensimmäistä kertaa joulu niin omille- kuin siipan sukulaisillekkin. Mielessäni olin nähnyt aattoaamuna tiptop kunnossa olevan huushollin, jossa tuoksuivat kilpaa hyasintit ja havut, sekä olohuoneen nurkkaa koristaisi joulukuusi itse askarrelluin koristein. Noh, kuusi meiltä löytyy ilman yhtäkään koristetta, sillä olin jättänyt niiden askartelut tälle viikolle. Hyasintit ovat edelleen kaupassa, lahjat paketoimatta, ruokakaupat hoitamatta ja talo normaalissa arki kaaoksessa. Kaiken kukkuraksi Pehkolle pamahti alkuviikosta vesirokko ja Pikkuveljenkin nenä vuotaa hyvään malliin.
Tokihan tässä on vielä huominen aikaa puuhailuun , mutta suoranaisiin ihmeisiin en usko tämän hetken kunnon mukaan taipuvani.
Kaiken tämän keskellä on pahin ärsytys asiasta kuitenkin jo laantunut. Siippa nyt kuitenkin yrittää pykätä meille jonkun näköistä joulua pystyyn ja tarjottavien oli tarkoitus muutenkin olla nyyttärihenkinen, eikä vain minun vastuullani. Mikäli olotilani ei tästä kohene ja joulunvietto tämän katon alla typistyy valmislaatikoiden maisteluun oman perheen voimin niin mitä sitten. Pehkoa tai Pikkuveljeä tuskin häiritsee, vaikkeivat täällä hyasintit tuoksuisikaan tai lahjapaketit ovatkin hätäisesti kokoon käärittyjä.  Koska lopultahan - kuten siinä tv-mainoksessakin sanotaan - ihmiset merkitsee!
Tahdon tässä vaiheessa toivottaa ihan kaikille

Oikein ihanaa ja nautinnollista joulunaikaa!

Tänne blogiin kirjoittelen seuraavaksi vasta joulun jälkeen, mutta toivon pystyväni laittamaan ainakin instagramin puolelle kuvia, mihin suuntaan joulu meillä kehittyi :)


Pist. Nämä korttikuvat ovat myös tänä vuonna askartelemiani joulukortteja, jotka tein Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukselta saamistani Näprän jouluisista pussukoista. Näprän ilmaistukussa on muuten avoimet ovet kaikille 2.-5.1.2017!8 kommenttia :

 1. Voi pahus. :( Mutta kuten sanoit, tärkeintä on, että rakkaat on ympärillä. Sitä paitsi olen huomannut, että usein siivoaminen on kannattavampaa vasta juhlien jälkeen. ;) Oikein ihanaa joulua teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oloni tuntuu koko ajan paremmalta, joten eiköhän täällä jonkun näköistä joulua päästä viettämään 😊

   Poista
 2. Voi kurjuus kaiken maailman tautien kanssa! Toivottavasti teillä kuitenkin olo kohenee aatoksi että jaksatte nauttia joulusta lähimmäisten kanssa. Ihania kortteja olet kyllä askarrellut ❤

  VastaaPoista
 3. Voi kurjuus! Meillä kävi hieman samoin, sillä koko perhe sairasti myös vatsataudin: lapset viikonloppuna, minä tämän viikon maanantaina ja puolisoni sitten tiistaina. Nyt kuitenkin kaikki ovat pystyssä edes jollain tavoin. Minuakin harmitti aivan suunnattomasti, että en ehtinyt kunnolla jouluvalmisteluihin mukaan, enkä edes niille yksille joulumarkkinoille, joita suunnittelin vielä tälle viikolle.

  Mutta voimat ovat vähissä ja eilisen aamun jälkeen, kun lapset viimein pääsivät takaisin kouluun, ajattelin että kannattaa päästää irti. Ja nauttia siitä mitä on.

  Suloista joulunaikaa, toivottavasti toivut pian!

  Milla

  VastaaPoista
 4. Tänään olen päässyt jo vähän tolpilleni, joten pientä jouluista puuhastelua olen niukasti päässyt tekemään. Tosin Pehko sai tänä aamuna vesirokon lisäksi myös kuumeen ja kunnon vatsataudin, joten otamme joulun huomenna vain omalla perheellä vastaan.
  Oikein ihanaa joulua myös teidän perheelle!

  VastaaPoista
 5. Voi itku. Sairastin mahataudin pari viikkoa sitten, enkä muista koska olisin ollut niin kipeä. Kaamea tauti. Toivottavasti tokenit hiukan joulun viettoon. Itse valmistelin joulun, mutta aattoiltana iski taas tauti, ehkä influenssa tällä kertaa. Tulisi pakkaset niin edes osa pöpöistä saataisiin hengiltä. Vai onko se vain kaupunkilegendaa, että pakkanen auttaisi näihin epidemioihin? Hyvää joulun jatkoa kuitenkin teidän perheelle!

  VastaaPoista
 6. Mullekki osui tosiaan kohdalle tavallista kivuliaampi ja pitempi aikainen vatsatauti, joka sitten tietenkin kiersi jouluviikolla läpi koko perheen. Aatto onneksi selvittiin yöhön saakka ilman potilaita, mutta sitten se tauti alkoikin Pikkuveljellä. Nyt olemme kaikki onneksi terveitä. Toivottavasti sinäkin voit paremmin!

  VastaaPoista