Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Vyöt kattauksessa

En jaksa edes laske kuinka monta vuotta olen haeskellut servettirenkaita itselleni. Kaikki löytämäni renkaat ovat aina olleet väärän värisiä,  oudon muotoisia tai sitten vain ihan liian kalliita lompakolleni. Lopulta keksin tehdä renkaat itse. Ostin muutamia vöitä Kierrätyskeskukselta ihan muuta tarkoitusta varten, mutta päätinkin hyödyntää vyöt kumminkin kattauksessa.

Ostamani vyö oli sen mittainen, että siitä sai hyvin tehtyä kuusi kappaletta servettirenkaita. Tämä vyö maksoi yhden euron, eli yhdelle renkaalle ei kertynyt näin ollen paljoakaan hintaa. Renkaiden tekoon ei mennyt montaakaan minuuttia aikaa. Ensin leikkasin vyöstä kuusi saman kokoista pätkää ja yhdistin renkaan popniitillä yhteen. Ja valmista tuli!

Jatkoin kattauksen vyöteemaa kietaisemalla toisen vyön lasipurkin ympäri. Lasipurkkiin kävin hakemassa ruusupensaasta sopivan rouhean näköisiä oksia, jotka sopivatkin hyvin tällaiseen syksyiseen kattaukseen.


Rukeat vyöt sopivat hyvin meidän ruokahuoneen sisutukseen ja näihin keltaisiin astioihin. Ajattelin hankkia vielä myös muutaman mustan vyön tätä tarkoitusta varten, sillä valkoisiin astioihin se toisi kivaa kontrastia. Sellaisetkin servettirenkaat voisivat myös olla kivat, missä jokaiseen renkaaseen jäisi näkyviin vyönsolki. Montaa samanlaista vyötä tuskin helposti löytyy käytettyinä, mutta kuka sanoo, että renkaiden pitäisi keskenään olla identtisiä?!

Värikästä viikkoa!


//Blogiyhteistyö Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.

9 kommenttia :

 1. Onpa hauska ja näyttävä idea. Olet oikeassa, sopivia servettirenkaita ei löydy mistään. Kattaus näyttää tuollain tosi kauniilta. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon 😁 Taidan vielä jatkaa renkaiden kehittelyä. Jos vyön kiepauttaisi kaksi kertaa servetin ympäri, sekin voisi olla kiva.

   Poista
 2. Tosi somat servettirenkaat ja todella kauniit syksyiset kuvat ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Nyt kun päivät ovat näin harmaita on kuvailut aika paljon haastavampia tällaiselle amatööri kuvaajalle.

   Poista
 3. Instagramissa olen jo tovin sinua seurannut, mutta nyt vasta sattumalta päädyin blogiisi :) Pitkä tovi vierähti vanhoja postauksia lukiessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun eksyit myös tänne 😊 toivottavasti tulet poikkeamaan useamminkin!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Nää on kyllä tosi kivat! Täytyy pitää idea mielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen alkanut vähän jatkokehitellä vielä juttua 😊

   Poista