Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Alakerran WC

Viimeinkin on tullut aika raottaa alakerran vessan ovea myös tänne blogin puolelle. Huomasinpa juuri, etten ollut koskaan kuvannut sen lähtötilannetta, mutta voin hyvin kuvailla sitä yhdellä sanalla:karsea. Vessan seinät olivat oli sini-kellertävät, pöntön kansina toimi järkyttävä kuva meren syvyyksistä ja koko homman kruunasi muovilattia ja vessanpöntön muotoinen matto, joka kyllä lensi lattialta roskiksen puolelle heti kättelyssä. Häpesin meidän vessoja joka kerta, kun meille tuli vieraita ja kesällä päätimme, että nyt voisi olla sopiva sauma uusia perusteellisesti nämä meidän pienen pienet vessatkin.Vessaan teetätettiin myös perusteellinen putkiremppa ja kun uudet putket olivat paikoillaan nakutteli siippa sinnekkin lautalattian - luonnollisena jatkumona koko talon yleisilmeelle. Seinille valitsin materiaaleiksi paneelia ja tapettia, sillä minusta ne sopivat vanhan talon tunnelmaan paremmin kuin kaakelit. Tapetin valitseminen osottautui yllättävän hankalaksi, vaihtoehtoja kun on niin älyttömän paljon. Lopulta valitsin sinne aika ajattoman tuntuisen Boråstapetin Flora-kuosin. 

Jostain syystä en pidä yhtään allaskaapeista, varsinkaan niistä perusvalkoisista. Tänne alakerran vessaan tuli kyllä tavallinen allaskaappi, mutta onneksi Ikeasta löytyi kivan värinen Godmorgon -sarjan allaskaappi, joka vihreänsävyisenä mätsää hyvin tapetinkin kanssa. Hana ja allas ovat myös hankittu Ikeasta.

Siippa Koteloi uudet putket piiloon ja taas oli tiukkaa pohdintaa millä värillä maalaan nämä koteloinnit. Pohdin useita vihreitä sävyjä, mutta samalla pelkäsin allaskaapin hukkuvan kaiken vihreyden keskelle, joten lopputuloksena koteloinneista tuli valkoiset. Hieman olminnäköinen se kyllä oli, mutta tässä vaiheessan avukseni tuli voittamani Finnish Design Shopin lahjakortti ja tilasin sieltä Ferm Livingin pyyhe- ja rullatelineet kuparin värisinä. Toivat kyllä kivan pikantin lisän tuonne meidän vessaan.Seuraavaksi on sitten vuorossa yläkerran WC. Siitä tulee melko lailla tämän alakerran vessan kopio, mutta tapetin kuosi on toinen ja allaskalustetta sinne ei tule ollenkaan. Kellarikerroksessa odottaa sitten vielä yksi vessa pientä kasvojen kohotusta. 
maanantai 19. syyskuuta 2016

Syysjuttuja

Kotiin on tietenkin aina kiva tulla, mutta viime aikoina on ollut erityisen kiva avata ulko-ovi ja astua sisään kuistille, sillä siellä tuoksuu niin hyvälle. Sain nimittäin jonkin aikaa sitten sinne äidiltäni syklaamin, joka levittää kuistille ihanaa tuoksuaa. Sisäkasviksi se olisi makuuni liian tuoksuva, mutta tuollaisena kuistikasvina se menee erinomaisesti.


Puiden lehdet ovat alkaneet vaihtaa väriä, mutta syyskuu on muuten ollut tähän asti ollut niin lämmin, että olen liikkunut ulkona vieläkin vain pelkillä sandaaleilla. Tänään kyllä alkoi tuntua ulkona siltä, että alkaa olla aika vaihtaa kengät pikkuhiljaa joihinkin lämpimimpiin.


 Siitäkin on jo yli kaksi viikkoa, kun palasin töihin takaisin - ja kivalle on tuntunut! Pehkokin sai onneksi heti kavereita uudessa päiväkodissa. Pikkuveljellä päiväkoti taival lähti pikkuisen tahmeammin liikkeelle, mutta on hänkin alkanut siihen jo paremmin tottumaan.

Rempparintamalla ei sinänsä kuulu mitään uutta. Alakerran WC on ollut jo pitkään viimeisiä taputteluja vaille valmis, mutta yläkerran vessa on vielä vähän enemmän kesken. Seuraava projekti niiden jälkeen on lastenhuoneen valkoinen seinä - keksin nimittäin vihdoinkin kuinka piristän olmin valkoista seinää siellä. Autotallissa taas odottaa Lundia-hylly hiomista ja maalaamista, portaikon seinät kaipailevat tapetointia ja pää on muutenkin täynnä sisustussuunnitelmia vähän jokaista huonetta varten. Jännittävää nähdä kuinka paljon tämä talo on joulukuun alkuun mennessä muuttunut, sillä silloin olemme asuneet täällä vuoden verran.


Iloista viikonalkua!


                   


sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Habitare 2016

Tämän vuoden Habitare oli minulle todella positiivinen yllätys! Olin nimittäin tapani mukaan menossa kyllä messuille intoa puhkuen, mutta ajattelin kiertäväni ne taas nopsaan läpi ja palaavani mitä todennäköisimmin hieman pettyneenä kotiin.
Vaan toisinpa kävi. Olin varannu näille messuille aivan liian vähän aikaa ja tämähän harmitti jälkeenpäin ja kovasti. Osastot olivat nimittäin todella kauniita ja täynnä mielenkiintoisia ja ihasteltavia kohteita. Niissä oli käytetty värejä, musiikkia, viherkasveja, erilaisia materiaaleja ja ne suorastaan huokuivat kotoista tunnelmaa. Tästä kaikesta näki, että osastoja oli tosiaan suunniteltu ja niihin oli käytetty aikaa ja vaivaa. Ei olisi välttämättä edes uskonut, että nämä tosiaan järjestettiin Suomessa!
Messutarjonnan ehdoton lempparini oli Signals -Vainunäyttely, jossa esiteltiin sisustuksen ja muotoilun tulevaisuuden trendejä ja heikkoja signaaleja


Viimeisessä kuvassa ylinnä oleva isokuosinen kukkatapetti sai minut haukkomaan henkeäni - TÄMÄ ON PAKKO SAADA! En vaan tiedä mihin huoneeseen, mutta jonkun seinän aijon tällä tapetilla vuorata. Tosin en ole vielä tarkistanut sen hintatietoja...

Sisustustoimittajat ry oli valinnut tänäkin vuonna messuilta suosikkiosastonsa ja kappas, omat suosikkini olivat sattumoisin täsmälleet samat kohteet. Nämä olivat My O My / Garage Garage, Hakola Huonekalu Oy sekä Tikkurila OYJ -osastot. Lisäksi pidin myös Marimekon ja Matrin osastoista

 Toki muissakin osastoissa oli kivoja yksityiskohtia ja räpsin kuvia ihan kauhean määrän, mutta rajaan kuvien määrän tähän postaukseen vain näihin suosikkiosastoihini. Harmitus oli kyllä melkoinen, etten varannut aikaa tänne tarpeeksi, mutta korjataan asia ensi vuonna. Tämä vinkiksi myös niille, jotka eivät tänä vuonna Habitaressa käyneet - menkää ihmeessä ensi vuonna! Ja te, jotka taas olitte paikalla - kuulisin mielelläni kommenttejanne tekivätkö messut myös teihin vaikutuksen.

Vepsäläinen

Iloista alkavaa viikkoa!
keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Räsypala

Edellisessä postauksessa ihastelin gaalapöydissä olleita Finlaysonin Räsypaloja ja unohdin ihan kokonaan innostuksissani kertoa, että illan lopuksi kukin pöytä sai jakaa Räsypalat seurueen kanssa keskenään. Niinpä minustakin tuli Räsypalan onnellinen omistaja. Räsypala pääsikin aitiopaikalle eteisen seinälle, sisääntulon kupeeseen. Paikka on aika hankalasti kuvattavissa, mutta ehkä näistä kuvista jotain selvää saa.Tiesitkö muuten että Räsypalat ovat kierrätystuotteita? Finlayson järjesti keräyksen, jossa asiakkaat toivat myymälöihin vanhoja lakanoitaan ja niistä syntyi näin hienoja lopputuloksia. Tuote on kierrätetty ja ne ovat kokonaan Suomessa valmistettuja.
Finlayson halusi kehittää uuden tavan käyttää räsyä, siitä juontaa nimi Räsypala. Räsymatto -nimi viittaisi liikaa lattialla olevaan mattoon, mutta Räsypala voi toimia perinteisenä räsymattoja, pöytäliinana, penkinpäällisenä tai vaikka tällaisena seinäryijynä.


Huomenna suunnistan töiden jälkeen Messukeskukseen katselemaan mitä löytyy tämän vuoden Habitaresta. Inspiroivaa loppuviikkoa kaikille!perjantai 2. syyskuuta 2016

Muoto2016-gaala

Pääsin tällä viikolla osallistumaan Koti ja Keittiö -lehden järjestämään upeaan Muoto2016-gaalaan. Gaalaan osallistuminen oli yksi hulppeista palkinnoista, mitä #lempimuoto -instagramkisan voitto piti sisällään. Tuskinpa tulen lähiaikoina kutsutuksi näin juhlavaan tapahtumaan, joten olin luonnollisesti todella innoissani päästessäni tänne mukaan.

Gaala pidettiin keskiviikko-iltana Vanhalla ylioppilastalolla. Sali oli laitettu todella kauniiksi ja heti ensimmäisenä pistin merkille, kuinka kivasti Finlaysonin räsypalat oli aseteltu illallispöytiin kaitaliinan virkaa toimittamaan. 

 


Myös Kaakelikeskuksen laattoja oli käytetty kivasti pöytien kattauksissa. Lisäksi joukko tunnettuja suunnittelijoita oli valmistaneet kaakeleista kaakelitaideteoksia, jotka itseasiassa huutokaupataan tämän vuoden Habitaressa. Teokset olivat tosi hienoja ja aloin pyörittelemään mielessä miten voisin hyödyntää Kaakelikeskuksen lahjakorttia, minkä myös sain palkinnoksi #lempimuoto -kisasta. Kaakelikeskuksella on todella kauniita laattoja, joista saisi vaikka millaisen tilataideteoksen. Pitää vaan kehitellä asiaa lisää vielä mielessä.

Takaseinälle oli tehty näyttävä värikäs installaatio, joka kauempaa näytti suurelta trikoonpaloista tehdyltä ryijyltä, mutta lähempi tarkastelu osoittikin, että se olikin koottu Andreas Engesvikin suunnittelemista Jordan Clean Smile -hammasharjoista. 
Gaalassa palkittiin muotoilun saralla ansioituneita suunnittelijoita, yrityksiä ja yhteisöjä. Palkituksi tulivat:

Käyttöesine: Watering BulB -kastelupallo design Samuji Koti -työryhmä
Sisustustuote: Filly-valaisinperhe design Timo Niskanen
Kierrätystuote: Termomekaanisesti modifoitu levy
Ruokateko: Martat
Palvelumuotoilu: Nappi ja Naapuri - Tanja jänicke ja Pauliina Salonen
Lupaus: Luomo collective
Elämäntyö: Tauno Tarna

Gaalan menyyn oli suunnitellut Kari Aihianen ja ainakin minulle ja avecilleni tarjoillut vegeruuat sisälsivät sellaisen makujen sinfonian, että huh! Kertakaikkisen onnistuneet valinnat.

Ilta oli vielä hienompi elämys kuin osasin odottaakkaan - samaan aikaan rento, mutta silti niin juhlava. Seuraavan aamun klo 6.00 herätykseni olikin sitten jotain ihan muuta. Edessäni häämötti ensimmäinen työpäivä 1,5 vuoden jälkeen. Melkoisen karu paluu arkeen, kun takana oli vain muutaman tunnin yöunet. Selvisin kuitenkin työpäivästä ihan kunniakkaasti läpi :)


Erinomaista viikonloppua teille kaikille!