Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

perjantai 19. elokuuta 2016

Kuisti

Kuistin piti valmistua ylimääräiseksi kesähuoneeksi, mutta kas vain, se ei ole vieläkään täysin valmis. Pitäisi vielä heilutella maalisutia oven karmeihin, mutta sitten se saa minun puolestani olla siinä. Koska kuvaan harvemmin keskeneräisyyksiä, niin rajasin välioven pois kuvista, siitä on kyllä tulossa kuvia myöhemmin. Mutta jos kuisti ei ihan valmistunut keskikesällä, niin kyllä se toimii hyvin vielä tämmöisenä alkusyksyn huoneenakin.


Enää paljoakaan edullisemmaksi ei tämän kuistin sisustaminen olisi voinut tulla, lähes kaikki on saatua tai kierrätyslöytöjä sieltä täältä. Rottinkituoli ja -pöytä ovat peräisin siipan vanhempien entisestä asunnosta ja rottinkinen sohva fb-kirppis löytö. Köysihyllyn tosiaan väsäsin kierrätystarvikkeista ja amppelit ja osa ruukuista ovat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksesta. Itse ommellut Marimekon mustavalkoiset tyynynpäälliset ovat olleet mukana jo monessa muutossa ja ne ovat hituset jo kellertyneet käytössä. Olin jo heivaamassa ne kokonaan käytöstä, mutta keksin sijoittaa ne kuitenkin vielä tänne. Ruskeavalkoinen Muija -kangas taas on talon alkuperäisjäännös. Siitä roikkui verhot työhuoneen ikkunassa, mutta harmikseni ne olivat sellaiset puolimittaiset ja paikoin todella auringon haalistamat. Kangas on tyynynpäällisinä kuitenkin oikein toimiva. Bongasin tyynyille myös Muija -kuosisen peltipurkin Fb-kirppikseltä kuistin ikkunalautaa koristamaan. Teräsverkon nappasin yhdeltä K-rauta reissulta ja mielestäni se kaipaa vielä jotain tavaraa ylleen.

Iso, mutta kevyt pöytä on kuistilla ihan omiaan. Se on helppo siirtää tarvittaessa keskelle kuistia sohvan eteen ja siihen saa mahtumaan vaikka aamupalakattauksen koko perheelle. Tilassa ei ole mitään lämmitystä, mutta suunnitelmissa on hankkia sinne lämpölamppu. Silloin pääsemme välillä talvellakin hyödyntämään kuistia yhtenä lisähuoneena.

Tällä hetkellä ulko-oveltamme aukeaa todella kaunis näkymä suuriin vanhoihin omenapuihin ja villinä rehottavaan puutarhaan. Ensi kesänä tilalla on uusi valkoinen paritalo, joten nautin nyt tästä näkymästä vielä niin paljon kuin vaan vielä pystyn.

Loppuun vielä yksi ennen -kuva kuistista. Ruskeat seinät ja harmaa kokolattiamatto kielivät vähän siitä, että talon entiselle omistajalle kuisti on ollut vain sisäänkäynti väylä ilman sen kummempaa krumeluuria.

12 kommenttia :

 1. Ihanan näköistä! :) Nuo rottinki kalusteet sopii sinne loistavasti. Olisin halunnut pitää meidän kuistin vastaavana tilana, mutta kun muuta eteistä ei ole ja sieltä on kulku vinttiin, niin eristettiin kuisti lämpimäksi eteiseksi. On siellä sentään tuoli aamuteen nauttimista varten, mutta enpä ole vieläkään ehtinyt istua siellä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä haluisin meidän kuistin kokonaan lämpimäksi tilaksi, mut se olisi aika työläs projekti, joten tällä nyt mennään.

   Poista
 2. Aivan ihana kuisti, pallovalot niin kivat ja sitten tykkään kovasti noista rottinkikalusteista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) noi pallovalot on kyllä tosi ihanat laittaa päälle illalla kun alkaa hämärtää. Tuovat tosi kivan fiiliksen kuistille. Suunnitelmissa olisi hankkia vastakkaisellekkin puolelle samat valot.

   Poista
 3. Upealta näyttää, tosi ihana kuisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Aika hitaanlaisesti se valmistui, mutta olen kyllä lopputulokaeen ihan tyytyväinen.

   Poista
 4. Kiva kuulla, että tykkäät! Nyt kun saisi vielä sen viimeisteltyäkin...

  VastaaPoista
 5. Ihana, aurinkoinen kuisti! Tuollaisesta olen haaveillut. Haettiin rakennuslupakin, mutta päädyttiin mutkien kautta olemaan rakentematta. Talon alkuperäisilme kärsisi + rahakysymys. Kaikkea vaan ei voi saada. Puolikylmänä tilana olisi ihanteellinen pelakuille talvehtia :)

  VastaaPoista
 6. Kuisti oli mulla yks kriteeri taloa ostaessa. Alunperin olisin halunnut isomman ja vähän erimallisen, mutta kaikkea ei tosiaan voi saada. Nyt kyllä tykkään tästä meidän kuistista ihan kamalasti 😊

  VastaaPoista
 7. Näyttää upealta, sekä remontti että maisema! ☺ Mutta apua, miksi teidän pihaan tai ihan talon viereen tulee paritalo?! Olen ihan uusi blogisi lukija, joten ehkä olet aiheesta täällä aikaisemmin jo maininnutkin.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista