Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kesäprokkiksia

Näin se tämäkin viikko vaan taas sujahti vauhdikkaasti ohi. Tänään hommailtiin pääasiassa pihahommia, sillä saimme vihdoin eilen hankittua ruohonleikkurin ja grillinkin. Työsarkaa kyllä nurmikon ajelussa riittää, sillä ostimme työnnettävän mallin ja ruoho on päässyt kasvamaan jo, eh aika korkelle näin toukokuun loppumetreillä. Hyvin kuitenkin sain uurastettua tämän päivän aikana ja homma jatkuu huomenna. Meillä on tosiaan aika pieni tämä piha ja jossain vaiheessa siihen on tulossa terassi eikä muutenkaan pihasuunnitelmissani ole nurmikkolle montaa neliötä varattu. Siksi siis hankimme tällaisen perinteisen työnnettävän ruohonleikkurimallin. Peukoaloani jo koristaa mojova rakko ja työntely tuntuu varmasti huomenna kauttaaltaan koko kropassa muutenkin.
Kävin pelastamassa muutaman päivänkakkaran maljakkoon ennen pakerrustani täysin villiintyneen pihamaamme kimpussa.Tänään tosiaan päästiin grilliherkkujen makuun. Veikkaan että varsinkin viikonloppuisin tulee grilli toimestamme kuumenemaan useampanakin kesäiltana. Eilen herkuteltiin parsalla, voisula kastikkeella, roseeviinillä ja mansikka-vuohenjuustosalaatilla. Jos et vielä ole maistanut tuota mansikka ja vuohenjuusto yhdistelmää, niin suosittelen lämpimästi! Aivan käsittämättömän hyvää!


Tällä viikolla aloitin myös mittavan projektin ikkunoidenpesun parissa. Keittiön ja ruokahuoneen ikkunat ovat nyt kirkkaita eli talon 3/9 ikkunaa on siis kuurattu. Tässäkin projektissa on melkoinen homma, sillä näitä ikkunoita ei luultavasti ole pesty moneen vuoteen, ainakaan kunnolla.  Oman lisänsä siihen päälle vielä tuovat nämä meidän remonttipölytkin vielä.Harmi, että omenapuidenkukinta meni jo ohi. Meidän takapihan tontille ei vielä ole alkanut talon rakennusprojekti, joten pääsin nauttimaan noiden ihanien vanhojen puiden kauneudesta tänä kesänä. Ensi kesänä siinä on raja-aita ja omenapuiden tilalla paritalo. Meidän puolella ei ole yhtään omepuuta, eikä siihen taida sellaista mahtuakkaan. Onneksi meillä kuitenkin on kaksi mäntyä, koivu sekä tuuhea ja korkea hevoskantanjapuu.

3 kommenttia :

 1. Hyvällä mallilla on teillä ikkunanpesut, meillä on saldona vielä 0. Se aloittaminen on aina työläin homma ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanan kesäisiä kuvia! :) Meillä osa ikkunoista on vielä vanhoja, joten niiden pesu on aikamoista hommaa, kun niissä ei ole saranoita. Lasit täytyy nostella alas pesua varten. Meillä ei tuollaisella leikkurilla selviäisi. Tontti on jakamaton ja alkuperäisen iso, joten leikattava riittää. Toisaalta kiva näin, niin onpa naapureihin vähän etäisyyttä, vaikka mukavaa porukkaa ovatkin. :)

  VastaaPoista
 3. Mari / puolitoistakerrostakotia: Ei munkaan ikkunapesuhomma ole edennyt. Sain vasta tänään tuon pihanurmen leikattua...ja tämmösellä ilmalla pitää nauttia auringosta eikä paiskia kotihommia, ellei olihan pakko ;)

  Pilviraitti: Kiitos :) Teillä onkin ikkunanpseu vähän hankalampaa hommaakuin meillä. Meidän ikkunat ei ole kuin muutamia vuosia vanhat.
  Kolmena iltana leikkasin tuota nurmikkoa, huh! En ole mikään puutarhaihminen, joten piha on meille oikein passelin kokoinen, mutta toisaalta olisi kivaa pitää vähän sitä etäisyyttä naapureihin.

  VastaaPoista