Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Nilfisk GA70


Löysin eilen meille sattumalta ihanan uuden, tai siis vanhan tanskalaisen käyttöesineen yläkertaan. Siippa nimittäin järjesteli iltapuhteinaan kellarin verstastiloja ja pyysi minua koittamaan toimisiko nurkassa pönöttävä vanha imuri siivoiluja varten. Kaivelin hyvin skeptisenä pölyisen ja likaisen Nilfiskin esiin, sillä olin aivan satavarma ettei imuri tulisi inahtamaankaan tai ainakaan sillä ei saisi imuroitua yhtään mitään. Vaan toisinpa kävi - imurivanhus käynnistyi saman tien ja alkoi innokkaasti imemään lattialta rojua sisäänsä. Sillä sekunnilla päätin ettei tämä ihanuus suinkaan jäisi miksikään kellari-imuriksi, vaan se pääsisi käyttöön meillä yläkertaan.

Tänään sitten putsailin ja hankalin imuria Pehkon avustuksella. Ja hieno siitä tulikin. Imuroin sillä makuuhuonettamme ja katsokaas kuinka hyvin se sopii sinne :)Tutkailin eilen illalla tietoja tästä Nilfisk GA70 -mallista, mutten saanut mistään selville milloin näiden valmistus on mahdettu lopettaa. Pölypusseja (alkuperäisiä ja myös mikrokuituisia) näytti tähän malliin olevan saatavilla. Pitää vielä tutkia miten tätä klassikkoa huolletaan, sillä haluan tottakai tarjota sille mahdollisimman pitkän käyttöiän. Googlaillessa tuli vastaan kuvia Nilfiskin uusiökäytöstä ja se näytti valaisimena ja säilyttimenäkin oikein hyvälle, joten veikkaan etten luovu tästä kapistuksesta vaikkei se enää suostuisi imuroimaankaan.

Viimeinen otos on erittäin kuvaava miten siinä yleensä käy, kun yritän kuvata tai tehdä ihan mitä tahansa. Pikkuveljen ihanat joka paikkaan ulottuvat punkerokädet tulevat aina jossain kohtaan mukaan ihmettelemään mitä ihmettä minä nyt oikein olen tekemässä.

Olen aivan varma, että meillä on kotona joskus lapsuuteni alkutaipaleilla ollut samanlainen Nilfisk. Jotenkin tuo ulkomuoto ja letku ovat niin tuttuja, että muistan sen jonain muunakin kuin pelkkänä klassikkotuotteena. Tuoko se teillekkin lapsuusmuistoja mieleen tai sattuuko jollain muullakin olemaan käytössä samanlaista imuria?10 kommenttia :

 1. Imuria on valmistettu vuodesta 1958-1978. Tuo teidän imuri on vuodelta 1971-1974. Ennen -71 Imurissa oli lattia- ja mattosuulakkeet erikseen. Mitään erityistä huoltoa imuri ei vaadi, ainoastaan pussin vaihdon ja suodattimen ravistelun silloin tällöin. Kaikkia varaosia saa edelleen. T. Markus

  VastaaPoista
 2. Hei kiitos Markus oikein paljon vastauksestasi! Nyt minulla on tarvittavat faktat hallussa. Imurilla on siis jonkun verran enemmän ikää kuin itselläni :)

  VastaaPoista
 3. Mun lapsuudenkodissa oli tuollainen käytössä ja taitaa toimia veljelläni vieläkin. Kestävä ja kaunis vekotin siis.

  VastaaPoista
 4. AnneKa: Juu, selvästi nämä kapistukset on tehty kestämään. Ja ainakin tämä meidän imuri liikkuukin vielä niin sulavasti!

  VastaaPoista
 5. Hieno imuri, mutta nuo punkerokädet♥♥ suloiset♥

  VastaaPoista
 6. Hieno imuri, mutta nuo punkerokädet♥♥ suloiset♥

  VastaaPoista
 7. Vintageinteriorxx: Niin minustakin :) Olen kyllä ihmeissäni että se on vielä toimivakin. Nyt se pääsi talossa hommiin.

  Hannele Ruusukummusta: Hihii, niin ne punkerot kyllä on tosi suloiset <3 välillä meinaa ärsyttää kun ne on joka paikkaan työntymässä, mutta kyllä ne ovat aivan ihanat!

  VastaaPoista
 8. Hieno kapistus! Vanhan ajan tyyliä. :)

  VastaaPoista
 9. Sari: Eikö vain? Meidän äiti oli ihan ihmeissään, että pystyin muistamaan imurin lapsuudenkodistani. Ehkä olin ihastunut tällaiseen imuriin jo siloin :)

  VastaaPoista