Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Lastenhuone

Jihuu, nyt lastenhuonekkin on valmis! Näin tämä remontti vaan pikkuhiljaa etenee. Tässä huoneessa olikin vähän hommaa, sillä huone oli ennen remonttia tupakeittiö. Meidän piti purkaa pieni keittiö pois ja koolailla siihen uusi seinä, ennen kuin päästiin muita seiniä tasoittelemaan, hiomaan ja maalaamaa. Toki täälläkin kaivettiin lautalattia esiin ja maalattiin myös katto - niin itse huoneesta kuin myös pienen vaatehuoneenkin puolelta.


 

Teimme seinälle pikkuautoille ja muille esineille seinäsyvennyksen. Sen paikalla oli alunperin jääkappi. Olisi kyllä ollut kivaa jättää aukko tuohon seinään, jotta lapset olisivat voineet leikkiä kioskileikkejä siinä, mutta vaatehuoneelle oli huoneessa sellaisenaan tarvetta.
Yhden seinän maalasimme harmaaksi, sillä se piti keittiön jäljiltä levyttää uudelleen. Lista keskellä valkoista seinää olisi näytänyt vähän tyhmältä, joten selkeesti eri värinen seinän puolikas oli parempi vaihtoehto. Ajattelin spraymaalata harmaalle seinälle seinävalaisimen samalla sitruunan keltaisella maalilla, millä olen vetänyt huoneen kattovalaisimenkin.


Tässä vielä muutama kuva lähtötilanteesta, eli millainen huone oli ennen remppaa
Edelliset asukkaat olivat selvästi mieltyneet sini-ruskeaan värimaailmaan, sillä niitä sävyjä löytyi talon jokaisesta huoneesta. Valkoinen maalitela on siis heilunut toimestamme melkolailla. Siirsimme tuon ruskean puisen kuivauskaapin alakerran keittiöön ja säästimme myös alakaapin (teräksistä tiskiallasta emme saaneet kyllä ehjänä irti) ja tuon söpön lieden. Ne odottavat autotallissa, jos niille keksitään vielä käyttöä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan, olisimme halunneet käyttää alakerran keittiöön myös tuota turkoosi levyä, mutta sekin lähti paloina irti ja oli muutenkin aika huono kuntoinen.

Osa lastenhuoneen seinistä on vielä tyhjinä ja seinäsyvennyksen alle alan etsiskellä sopivaa senkkiä, joka toimisi samalla myös yöpöytänä. Muutenkin huone elää varmasti paljon - onhan se lastenhuone ja tärkeintä siellä on Pehkon ja Pikkuveljen viihtyvyys.

6 kommenttia :

 1. Voi että, mä haluan muuttaa teille;) Kyllä nuo valkoiset seinät on raikkaat, kun jaksais tarttua pensseliin ja maalailla. Tuo keltainen elefanttikangas on ihana! Löysin sinisenä Finlaysonin pop up-myynnistä viimekesänä halvalla samaa kangasta, ja siitä on tulossa juniori-koon pussilakana ja ehkä verho pienimmälle kunhan kasvaa (tosin sininen ei ole lemppariväri, mutta kun halvalla sai), että nukkuu isomman peiton kanssa. Oonkin jo Torissa kyttäillyt junnusänkyjä, Jolla olis hakusassa.

  VastaaPoista
 2. Kiva ja värikäs huone. Tuolla on varmasti mukava leikkiä. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva huone, ihanan raikasta niin kuin teillä on kyllä kaikkialla! Olen ihan rakastunut teidän kotiin <3

  VastaaPoista
 4. Mari: Hei muuta vaan, kyllä tänne mahtuu :D Mä oon ihan hurahtanut tohon keltaiseen elefanttiin. Sitä löytyy noiden verhojen ja tyynynpäällisten lisäksi myös Pikkuveljen vauvapussilakanasetistä. Ajatella, että kuosi on suunniteltu 60-luvulla. Todella ajaton.

  Pilviraitti: Kiitti :) Hyvin näyttää Pehkon ja Pikkuveljen lisäksi viihtyvän siellä myös muut lapset.

  Vintageinteriorxx: Huoneesta tuli kyllä paljon raikkaampi kun seinät maalattiin valkoisiksi ja se kamala ruskea muovimatto sai kyytiä. Ja kiitos vaan, itse olen taas ihan hullaantunut teidän ihanaan kotiinne :)

  VastaaPoista
 5. Lapsukaisilla on kyllä niin raikas, iloinen ja sievä huone ❤

  VastaaPoista
 6. Tiina // Käy peremmälle: Kiitos paljon. Pysyisi vaan noin siistinäkin vielä ;) mutta toisaalta, sehän on lastenhuone ja siellä kuuluu tapahtua :)

  VastaaPoista