Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

torstai 17. maaliskuuta 2016

Pääsiäisoksat

Sunnuntaina koittaa Pehkon jo odottelema palmusunnuntai. Olen kutsunut Pehkon kummi(tus)tädit meille kylään virvottaviksi. Oksat askartelimme pääasiallisesti kierrätysmateriaaleja hyväksikäyttäen. Kivankuosinen tapetti on peräisin Kierrätyskeskuksen Nihtisillan tavaratalon Näprä ilmaistukusta. Poikkesimme siellä poikien kanssa hiihtoloma viikolla, jolloin ilmaistukku oli avoinna kaikille. Nappasin tapettirullan silloin mukaani juuri pääsiäisaskarteluja silmällä pitäen. Paperinarua taas ostin Kierrätyskeskuksen kädentaitotarvikeosastolta.

Sovelsin Kierrätyskeskuksen Oiva-askarteluoppaan kukka WC-paperirullasta -ohjetta ja teimme yhdessä muutaman kukkasen virvontaoksiin roikkumaan. Pehko maalasi touhukkaana peiteväreillä vessapaperirulla suikaleita ja oli apurina liimailuhommissa. Lisäksi hän teippali washiteipin palasia oksiin kiinni.

Oksia oli tosi hauska tehdä ja niistä tuli niin kivoja, että askartelemme niitä varmasti vielä lisää kotimme koristeeksi. Koska emme löytäneet pajunkissoja lähimaastosta niin käytimme oksina kaatamistuomion saaneen omenapuun oksia. Keräsin niitä jo aikaisemminkin maljakkoon johon lisäsin lämmintä vettä ja kukkien alut ovat jo hyvin havaittavissa. Ensi viikolla pääsemme varmaan ihailemaan näitä kokonaan auenneita omenapuun kukkasia.// Blogiyhteistyö Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oyn kanssa.

7 kommenttia :

 1. Voi mikä kevättunnelma! On muuten Pihlgren ja Ritolan tapettia. Olen suunnitellut tapetovani kyseisellä kuosilla joskus vaikka mökin keittiön :)

  VastaaPoista
 2. Hei kiitti Rosita! Tunnistin tämän Tapettitalossa myytäväksi tapetiksi, mutten muistanut / kerinnyt selvittää taustoja tarkemmin. Harmi että tapettia oli vaan pieni pätkä, olisin muuten mielelläni tapetoinut jotain seinän pätkää tällä kuosilla :)

  VastaaPoista
 3. Onpa ihania ja kiva idea tehdä vähän erilaisia oksia (ja kierrätysmatskusta!), taidanpa kaivaa vessapaperirullat takaisin roskiksesta ja askarrella muutamat koristeet :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan raikas ja keväinen tunnelma :) Hauska vinkki.

  VastaaPoista
 5. Ihanan keltainen seinä!
  Myös juuri tuollaisesta askartelusta tykkään, jossa käytetään jo olemassaolevia materiaalia, eikä aina osteta uutta hienoa.

  VastaaPoista
 6. Mustajoen Elli: Kiitti! Aina ei tosiaan tartte kaupasta kaikkea uutena ostaa, kotoakin saatta löytää askarteluun ihan käyvää materiaalia :)

  Kaisa / Villa Murunen: Kiitti! Pääsiäisen laitto vielä jatkuu tällä viikolla :)

  Nelli L: Kiitos paljon! Keltainen seinä luo kivan helposti keväistä pääsiäistunnelmaa :)

  vendela: Kiitos! Seinä piristi kyllä yleisilmettä kummasti talvillakin harmainakin päivinä. Ja kierrrätysaskatelua on kumman helppo ja halpa harrastaa. Saa vielä monesti persoonallisempia lopputuloksiakin aikaan.

  VastaaPoista