Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

JELD-WEN ovi / eteinen

Muistanette viime vuoden loppupuolella StyleRoomin ja JELD-WENin järjestämän eteiskilpailun, jossa etsittiin kutsuvinta eteistä. Meidän edellisen kodin eteinen voitti tämän äänestyksen ja olin tästä huippuiloinen, sillä olimme juuri aloittaneet remontoimaan tätä taloa ja yksi fiksattava asia monen muun asian joukossa oli asuintilojen ja kylmänä olevan kuistin välissä oleva väliovi. Edellinen ovi oli talon alkuperäinen - ohut ja vetoisa. Ollessani yhteydessä voittoni tiimoilta ovia valmistavaan JELD-WENiin, kehotettiin sieltä hankkimaan tällaiseen tilaan ihan kunnon ulko-ovi, sillä väliovina toimivat puuovet vääntyvät helposti lämpötilanvaihteluista, eikä niitä ole suunniteltu tuollaiseen tilaan, jolloin ne eivät eristä lämpöä ulko-oven lailla. Halusin oven olevan ajatonta mallia, siis sellaisen joka käy tällaiseen vanhaan 50-luvun taloon. Valitsin JELD-WENin ovimallistosta meille kauniin, yksinkertaisen ja väriltään valkoisen oven malliltaan Basic B0015.

Näin jälkikäteen kun kevätaurinko on alkanut paistamaan, olen ollut valintaani enemmän kuin tyytyväinen. Oven ikkunasta tulviva valo on erittäin tervetullutta tällaiseen melko pimeään eteiseen. Tämän ulko-oven ansiosta poistimme eteisen ja pikkueteisen välissä olevan oven kokonaan pois. Pikkueteisestä lähtee raput yläkertaan ja oven poistaminen helpottaa melkoisesti lapsiperheen arkea, sillä nyt alakertaan kuule hyvin, mitä yläkerrassa tapahtuu.

"Rohkeus kannattaa maalivalinnoissa." Näillä sanoilla K-rautavaasa oli repostannut Instagrammissa ottamani kuvan meidän eteisestä. Olin tosiaan aika rohkealla päällä päättäessä tehosteväriä eteiseen. Halusin värin olevan sininen ja valitsin siihen sitten oikeen kunnon sinisen. Näin meille tuli Mustekynän (M350) sininen seinä. Aluksi se näytti suoraan sanoen aika kamalalta, mutta mitä enemmän eteistä olen sisustanut, sen paremmalta väri seinässä on näyttänyt. Naulakko ja sen alapuolella oleva puinen laatikko ovat talon esineistöä. Dotsit taas voitin Styleroomin ja Room21 järjestämästä arvonnasta.

Eteisestä pääsee yläkerran lisäksi myös oikealla olevaan työhuoneeseen ja kellarikerrokseen, suoraan edessäpäin näkyvään keittiöön, sekä vasemalla puolella oleviin vessaan ja olohuoneeseen. Kuten viimeisistä kuvista käy hyvin ilmi, on eteisen ilme muuttunut melkoisesti maaleilla, tapetilla sekä ovia poistamalla. Nyt tila on muuten valmis, mutta kynnykset ja raput vielä odottavat maalausta osakseen. Samoin kuin remonttiromuihin hukkuva kuisti, siksi en ulko-ovea toiselta puolelta vielä kuvannutkaan. Palataan kuistikuviin myöhemmin keväällä.

Aurinkoista alkavaa viikkoa!
//Blogiyhteistyössä JELD-WEN SUOMI OY:n kanssa.

4 kommenttia :

 1. Mahtava palkinto. Ikkunallinen ovi on juuri ihana, kaikki lisävalo on aina parasta. Tuo teidän eteinen on vaan niin ihana edelleen sinisine seinineen<3

  VastaaPoista
 2. Muutosta on juu tapahtunut :) Tosi hyvännäköinen tuo sininen seinä. Mekin asutaan rintamamiestalossa ja hauska huomata kuinka tilat ovatkin erilaisia. Meillä tullaan ovesta sisään niin ollaan isossa aulassa. Toisaalta kiva toisaalta ei. Hankala tila sisustaa.Sinä se olet voittanut usein :)

  VastaaPoista
 3. Minä pidän valtavasti noista sinisistä seinistä!!!

  VastaaPoista
 4. Mari / puolitoistakerrostakotia: Kiitos paljon, toi sininenseinä on aika semmmonen et siitä tykkää tai sit ei :) Ja juu, palkinto oli aika hulppee ja tuli kyllä niin tarpeeseen!

  Tianna: Heh, onnetar on tosiaan ollut muutaman kerran puolellani. Ehkä tosiaan aloitan lottoamisen :D Rintamamiestaloissa on kyllä tosiaan aika paljonkin eroavaisuuksia.

  Vendela: Kiva kuulla että tykkäät! :)

  VastaaPoista