Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

maanantai 11. tammikuuta 2016

(Melkein valmis) Keittiö

Keittiö on enää muutamaa listaa, sokkelia, valokatkasijaa ja paria muuta pientä juttua vaille valmis. En enää malta odottaa, joten keittiöjuttu tulee nyt tässä.

Ennen remonttia keittiö oli siis 90-luvun kauhistus joka teki siltä seisomalta repiä äkkiä vaan irti ja kantaa vaan äkkiä ulos talosta. Budjettia laskeskellessa alkoi ilmetä, että vaikkei keittiö ole koolla pilattu veisi koko keittiön uusisiminen aika sievoisen summan rahaa. Himoitsin puisia 50-luvun keittiökaappeja, mutta niitä ei ollut tyrkyllä missään, paitsi talon yläkerasta löytyi yksi tummanruskea kuivauskaappi. Jonkin aikaa tuumailtuamme tulimme siihen tulokseen, että keittiömme tulee koostumaan talon alkuperäisen 50-luvun kuivauskaapin lisäksi 2000-luvun korkeakiiltoisesta Ikeasta ja sitten niistä kauheista ysäri kaapeista ja muutamasta avohyllystä. Miltä tämä sekamelska sitten näyttää. No tältä:
Yläkaapit ovat tosiaan samat, mutta maalasin ne kokonaan valkoisiksi ja vaihdoimme vetimet puisiksi 50-luvun tyylisiksi. Hyvin ne vetimet sopii korkeakiiltoisten Ikeoidenkin kanssa.
Keittiöstä pääsee eteiseen, olohuoneeseen ja yhden huoneen teimme  ruokailutilaksi, missä säilytetään keittiön olemattoman kaappitilan vuoksi astioita. Poistimme kaikki ovet ja sekin jo toi pieneen keittiöön enemmän tilaa, Ikkunan alla oleva työtaso on toiselta puolelta pyörillä liikuteltavissa, joten ikkunan saa helposti tarvittaessa auki. Välitilaa mietimme pitkään. Siipalle ei laatat tulleet kysymykseenkään ja sitten pähkäiltiin tapetin ja maaluksen välillä. Tapetointi oli tässä tapauksessa siistimpi vaihtoehto, kun seinään oli jo kiinnitetty kaappeja, työtaso ja kodinkoneita. Löysin tuon Boråstapetter:n Kritan (7126) ja olen oiken tyytyväinen valintaan. Sopiva matto keittiöön on vielä hakusessa ja valaisin ikkunan viereiselle seinälle. Mutta hyvin voitonpuolella jo ollaan!11 kommenttia :

 1. Hyvältä näyttää! Ei uskoisi enää samaksi keittiöksi. Mun mielestä tällaiset pienen budjetin kekseliäät ratkaisut ovat usein loistavia. :) Mistä noi ihanat vetimet?

  VastaaPoista
 2. On se hieno, sun tyyli on niin pettämätön!! Hengästyttää teidän urakka täältä ruudun takaa. :)

  VastaaPoista
 3. Tulipa onnistunut muutos ja ihana tuo vanha kuivauskaappi <3 ja tapetti! Meilläkin on Ikean keittiö jonka vetäisin dc-fixillä valkoiseksi vuosi sitten, oli nimittäin koivun värinen aijemmin. Kiva kun sait avohyllytkin, niitä kaipaisin itsekin, että saisin aarteita enemmän esille :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon Pilviraitti :) Vähän jännitti etukäteen millainen lopputulos tuosta keittiöstä tulee, mutta ihan hauska siitä kuitenkin tuli. Vähän lisää joukkoon sopivia väripilkkuja kaipailen vielä seinille.

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos Nuppuja. Onhan tää välillä kyllä niin hullunhommaa ;) Tuho ja Täystuho kun vielä bonuksina päällä. Mut voitonpuolella ollaan joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos sinullekkin Mirkku/Burmanhurmaa :) Toi kuivauskaappi oli ihan ehdoton pakko, siitä en tinkinyt. Sen takia mikrokin meni toiselle puolelle työtason päälle.
  Avohyllyt on joo kivoja. Yhden sellaisen haluan vielä tohon jääkaapin ja kuiva-ainekaapin päälle.

  VastaaPoista
 7. Pilviraitti: Niin ne vetimet vielä, ne kävin ostaa Helakaupasta (http://www.helakauppa.com) Sieltä löytyy vaikka millaisia vetimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Täytyypä kurkata. Välillä tekisi mieli vaihtaa meidän keittiön vetimet. Välillä koko keittiö. ;D

   Poista
 8. Saako kysyä millä maalasit nuo ovet? Mulla on ihan samanlaiset ja mietin onnistuuko maalaus millään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiökaapin ovet sudin muistaakseni Clas Ohlsonin kiiltävän valkoisella huonekalumaalilla. Tuohon 50-luvun kaappiin meni useampi kerros, vaikka hioin ruskealle pinnalle karhean pinnan.

   Poista