Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Vilauksia keittiöstä

Keittiö alkaa olemaan vihdoinkin edes vähän sinnepäin. Esittelen nyt valmiimman puoliskon, eli ei valmiin, mutta viittä vaille valmiin kuitenkin. Tältä puolelta mietinnässä ovat enää ikkunaverhojen väritys ja mahdollinen kuosi.

Alunperin keittiössä ei oikeastaan laskutilaa ollut, joten sellainen piti ehdottomasti lisätä. Maalia kaipasivat seinien lisäksi myös katto, jossa oli ruskeat urat, jotka kävin pensselin ja valkoisen maalin kanssa ura uralta läpi. Punaisen muovimaton alla oleva lautalattia kaivettiin esiin, hiottiin ja maalattiin.

Halusimme tehdä keittiöstä sellaisen, jossa yhdistyvät uudet ja vanhat kaapistot ja uudet tasot ja kodinkoneet sulavasti yhteen. Tason laatikosto ja itse taso ovat Ikeasta ja pinnijalat tilattiin englantilaisesta nettikaupasta. Nämä siis kaikki uusina, koska keittiössä ei ennestään tosiaan työtasoa ollut.

Kuiva-ainekaappi on suosikki asiani köökistä. Avainkin on siinä jotenkin niin käteen sopiva ja lukko toimii niin nohevasti. Kaapin vieressä on ovi-aukko ruokailuhuoneeseen, jossa tällä hetkellä on täysi kaaos. Siellä säilytetään astiat, koska ne eivät keittiön kaappeihin tule mahtumaan. Haaveilenkin sinne vitriinikaappia. Kunhan ensin päästäisi edes pöydän ääreen, joka ei vielä ole siellä edes pystyssä. Ruokailemme olohuonmeessa työpöydän äärellä. Siis työpöydän, joka ei oikeasti edes kuuluisi sinne. Toiselle puolella on myös ovi-aukko, joka aukenee olohuoneeseen. Molemmilta puolilta poistimme ovet ja keittiö tuntuu heti paljon avarammalle.


Kuvassa missä pilkottaa iloisen keltaista olohuoneen seinää näkyy myös lattialla kaapistoa, joka odottelee lisää maalia ylleen. Se on talon alkuperäinen, puinen ja painava tiskikaappi, jota aloin tänään maalaamaan. Alimman kuvan yläkaapit tulevat jäämään meidänkin keittiöön.  Päivitän näitä yhdeksänkymmentäluvun kaapinovia vain maalilla ja uusilla vetimillä.  Miksipä heittää poiskaan, jos ne kerta ovat siistit ja toimivat?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti