Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

maanantai 14. joulukuuta 2015

Olohuone

Tällaisten puolivalmiiden tilojen postaaminen vähän hirvittää minua, mutta jos jäisin odottelemaan kaiken olevan remontin ja sisustuksen suhteen valmista, tulisi tähän blogiin hyvin, hyvin, hyvin pitkä tauko. Yritin antaa roikkuvien piuhojen, johtojen ja muunlaisen keskeneräisyyden olla haittaamatta ja kuvasin päivällä meidän olohuonetta. Puuttuvia osiahan ovat ainakin vielä verhot, tv-taso, kattovalaisimet, pari lattialistaa, hormin eteen lattialle tuleva peltinen suoja ja tauluttomat/hyllyttömät seinät. 

Olen tainnut täällä mainitakkin olohuoneen olevan L-kirjaimen muotoinen ja siten tilana vähän haastava. Entisessä kodissahan meillä oli keittiö/olohuone yhdistelmä. Yht´äkkinen muutos tällaiseen suht´isoon olkkariin huomaa kyllä huonekalujen yms. osalta hyvin, kun tilaa on, vaikka sitä kuinka yrittäisi täyttää. Nyt kotiini ainakin sopii 50-luvun kukkapöytä, mistä olen jo jonkun aikaa haaveillut.

Olohuoneen oviaukot vievät keittiöön ja eteiseen. Ihan alunperin tila oli jaettu kahteen eri huoneeseen, eli ikkunoiden välissä on joskus kauan sitten ollut seinä. Keltainen takaseinä on tämän huoneen lempparijuttuni. Tehosteväri seinässä on aika räväkkä. Maalasin sen Tikkurilan sävyllä S302 Greippi. Voihan siihen tiety kyllästyäkkin nopeasti, mutta se on maalattu/tapetoitu äkkiä toisenväriseksi jos siltä alkaa tuntua. Hormin ennestään sileän pinnan käsittelin rouheammaksi Tikkurilan Tunto Karhealla värisävyllä Y487 Piazza. Ennen siinä oli ollut takka ja tietenkin haluaisin takan tekevän paluun paikalleen. Ehkäpä se joskus vaikka onnistuisikin. Vielä emme ole päässeet kokeilemaan puusaunamme lämmitystä, mutta silloin tuo hormi kuulema hohkaa ihanan pehmeää lämpöä. Tosin tätä taloa ei voi kyllä kylmäksi muutenkaan moittia. 

On tämä olohuone jonkun verran muuttunut, kun vertaa "ennen remppaa" kuviin. Ihan helpolla emme kyllä päässeet. Lautalattian esiin kaivaminen tuon ruskean muovimaton alta ja miljardin naulan irti repiminen, lattian hiominen ja maalaaminen oli kaikki oma hommansa. Puhumattakaan koko huoneen seinien levyttämisestä, kittailusta, hiomisesta ja maalaamisesta. Mutta kun tulosta nyt täällä ympärillään kattelee, niin kyllähän se kannatti.


10 päivää jouluun hei, olkaahan kilttejä :)
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti