Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

tiistai 29. joulukuuta 2015

Mummolassa

Joulu on ohi, mutta muisto siitä lepää tiukasti vielä vyötärölläni. Mässäystä on jotenkin todella vaikea lopettaa, kun on kerran kunnolla alkuun päässyt. Tein eilen ison kattilallisen linssikeittoa kevyemmän elämän toivossa. Karkinhimo varsinkin on armoton, mutta nyt pitää vaan yrittää taistella suklaiden sulokutsuja vastaan.

Jouluaaton olimme tosiaan sukulaisissa täällä pääkaupunkiseudulla ja joulupäivänä matkustimme satoja kilometrejä äitini luo viettämään joulu kakkosta. Oli kiva seurata miten fiiliksissä Pehko oli joulusta. Lahjoista nyt tietenkin ja siitä että leikkiseuraa löytyi aina kun hän sitä halusi. Pikkuveli ei oikein vielä ymmärtänyt mistään mitään, mutta varsin tyytyväisen ja onnellisen näköisenä hänkin touhusi tonttulakki päässään ympäriinsä.

Tapaninpäivänä kävimme mummolassa, kun siellä suunnilla kerran valmiiksi oltiin. Mummoni täyttää itseasiassa tänä päivänä kunnioitettavat 90-vuotta! Aika huikea saavutus. Mummoni on onnellisessa asemassa, sillä korkeasta iästään huolimatta hän saa suvun avustuksella asua vielä kotonaan. Ja hienot ovatkin puitteet tässä kodissa.


Mummolassa käynti oli hyvin pikainen, joten en ehtinyt juurikaan kuvia siellä räpsiä. Pakko järjestää jostain aikaa, että pääsen tuonne yli 400 kilometrin päähän taltioimaan ihan perusteellisesti näitä huoneita ja niiden yksityiskohtia, joita tässä postauksessa siis ihan pienenpieni murto-osa. Melkoista historian havinaakin tästä talosta löytyy, sillä  se on ollut saman suvun omistuksessa jo yli 290 vuotta!

Hyvää syntymäpäivää mummo!5 kommenttia :

  1. No eikös vaan olekkin! Neliöitä riittää ja tunnelmaa myös :)

    VastaaPoista
  2. Voi tavaton millainen mummola sinulla onkaan. Ja millainen teräsmummo. :)

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista