Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

tiistai 13. lokakuuta 2015

Pehmeänvalkea tekstiilikranssi

Tutustuin Sisusta, somista ja tee itse kaunista kotiin -kirjaan (Pinja Niemi, Mari Nuikka, Marjo Koivumäki, Minerva Kustannus Oy, 2015). Tästä kirjasta löytyy kauniita sisustuskuvia ideoihin ja inspiraation lähteeksi sekä selkokielellä kirjoitettuja DIY-ohjeita. Itse toteutin ihanan ja helppotekoisen pehmeänvalkean tekstiilikranssin.

Kranssin tekoon tarvitaan:

 • kranssipohja
 • harkkosakset
 • lakana yms. kangasta
 • neulepuikon
 • (liimaa, höyheniä ja peikonpuuoksan).

Onnekseni sain Minerva Kustannus Oy:ltä ohjeet, jotka kopioin tähän suoraan:

"Kierrätettykin voi olla näyttävää! Tässä muhkeassa kranssissa vanha valkoinen lakana on saanut uuden elämän. Kranssi koostuu useista harkkosaksilla leikatuista kangasneliöistä. Kangasneliö on kiinnitetty styroksiseen kranssipohjaan tehtyyn pieneen reikään, joka on painettu kranssipohjaan neulepuikolla. Reikään voi laittaa pienen tipan liimaa ennen kankaanpalan kiinnitystä. Työnnä myös kangasneliöt reikään puikkoa apuna käyttäen. Kranssi on viimeistelty valkoisin höyhenin ja peikonpuuoksin".Kuva: Minerva Kustannus Oy 

Itse en käyttänyt kranssiini höyheniä, liimaa tai peikonpuuoksia, sillä halusin valmistaa sen mahdollisimman kierrätyshenkisesti. Ostin kyllä Styroksisen kranssipohjan askartelukaupasta, mutta koska höyheniä tai niitä oksia ei ollut omasta takaa niin en halunnut niitä ostaakaan. Lakanakangasta löytyi varastoistani. Kangasneliöt ovat kyllä pysyneet hyvin kiinni ilman liimaakin. Tällaisen kranssin voi helposti toteuttaa vuodenaika kohtaisesti eri väreillä. Valkea on tietenkin oma suosikkini, mutta keväällä on tarkoitus tehdä vastaavanlainen keltaisena ja siihen voisi sitten käyttää höyheniä ja vaikka pajunoksia.

Kirjassa on roppakaupalla myös muita kivoja materiaalien käyttötapoja. Ilokseni myös kierrätysideoita löytyy runsaasti. Suosittelen tutustumaan!//Blogiyhteistyö Minerva Kustannus Oy:n kanssa4 kommenttia :

 1. Hieno kranssi. Sä oot niin taitava. Kirja on varmaankin julkaistu 2015. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti :) Toi on kyllä niin helppo toteuttaa, et kuka tahansa osaa sen tehdä! Kääks, kiitos huomiosta, korjaan vuosiluvun nopeasti!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kranssi. Itsekkin innostunut tekemään erilaisia kransseja.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Tämä on toistaiseksi ainoa kranssitekeleeni, mutta jatkoa on varmasti luvassa :)

  VastaaPoista