Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

lauantai 17. lokakuuta 2015

Laatoista lasinalusia

Mainitsin täällä aikaisemmin, että tulosssa on melko jouluisia postauksia. En vieläkään kerro tähän syytä, mutta kauaa ei tarvitse enää paljastusta odotella. Tässä joulupostauksista ensimmäinen.

Olin jo jonkun aikaa pohtinut hankkivani pöydälle sopivia lasinalusia. Laatathan käyvät tähän tarkoitukseen tosi hyvin. Eräässä Facebookin kierrätysryhmässä joku antoi laatikollisen kuusikulmaisia laattoja ja riensin hakemaan niitä kasan itselleni. Tämä kuusikulmainen muotohan on nyt hyvinkin pinnalla, mutta yhtä hyvin tähän tarkoitukseen käy myös muodoltaan neliönmalliset laatat.

Putsasin laatat hyvin ja laitoin niiden alle pienet palat huonekaluhuopaa. Näin ne eivät naarmuta pöydän pintaa. Ja kas, lasinaluset olivatkin jo valmiit.
Koristeltuinahan nämä olisivat vielä kivempiä ja uniikkeja. Omat taiteelliset kykyni tietäen jätin laatat suosiolla valkoisiksi. Askarteluliikkeet myyvät varmasti tarvikkeita millä laattoihin voi vaikka piirrellä/maalata kuvioita. Näitä voi käyttää myös kynttilänalusina ja isommat laatathan sopivat hyvin pannunalusiksikin. Kuten kuvista näkyy niistä saa kivoja paketteja vaikka pikkujoulu viemisiksi.

Laattoja jää aina remontista yli joten niitä on helppo löytää jos ei halua rautakaupasta käydä uutukaisia ostamassa. Käväisin tällä viikolla Kierrätyskeskuksen Vantaan tavaratalon raksaosastolla, jossa myytiin erilaisia laattoja hintaan 1€/neliö.
Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksella on parhaillaan menossa Kierrätysraksa 2015 -kisa. Kilpailuaikaa on jäljellä vielä nyt lokakuun loppuun saakka. Itse henkilökohtaisesti yritän vielä ehtiä  osallistumaan jollain pienellä rakennelmalla taide ja huonekalut -luokkaan.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus viettää muuten synttäreitä ensi lauantaina (24.10.2015). Myymälöissä on kakkutarjoilun lisäksi kaikki tuotteet -25%! Kannattaa siis kipittää paikalle tekemään löytöjä. Näihin synttärikemuihin pääsevät osallisiksi myös muualla suomessa asuvat, sillä sama etu on voimassa silloin myös verkkokaupan puolella.//Blogiyhteistyö Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n kanssa.4 kommenttia :

 1. Voi vitsi kuinka hienoja. Harmi että asun kauempana. Haluaisin tuollaisia!!! Mä vähän täällä veikkailen sun jouluisia touhuja :) jotenkin ajankohta osuu hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos :) Noi oli kyllä superhelppo väsätä. Hahaa, saatat arvata mun joulutouhut :D kerro sit menikö arvaus oikein!

  VastaaPoista
 3. Ompas kiva idea. Tämä pitää toteuttaa ja nimenomaan noilla kuusikulmaisilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusikulmaiset on kyllä kivan muotoisia 😊 tykkään niistä itsekkin eniten.

   Poista