Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

tiistai 30. kesäkuuta 2015

Raparperimehu

Suurena raparperi-fanina tätä joka puolella vastaan tulevaa mehua oli ehdottomasti testattava. En kyllä ihmettele juoman suosiota, se on nimittäin ihan törkeen hyvää! Ja helppotekoinenkin vielä. 


Netissä juomasta tulee erilaisia variaatioita vastaan, mutta oman mehuni tein tälläisella reseptillä: 

n.1 kg raparpereja
1 l vettä
1 sitruuna
1 kanelitanko
1 vaniljatanko
2 dl sokeria
ripaus vaniljasokeria

Lisäksi pakastemansikoita, sitruunamelissaa ja jääpaloja

Ensin pilkoin punavartiset raparperit noin kahden sentin mittaisiksi paloiksi. Yhdestä ohjeesta luin, että mehuun kannattaa valita mahdollisimman punaisia varsia, jotta siitä tulee kauniin punaista. Raparperit laitoin veden joukkoon kiehumaan ja lisäsin kattilaan myös vanilja- ja kanelitangot, sekä sitruunan paloina. Kiehuttelin mehua noin puolisen tuntia ja lisäsin sekaan vielä sokerit. Tämän jälkeen annoin mehun vielä kiehua n.10 minuuttia ennen siivilöintiä. 

Mitä kylmempää mehu on, sen paremmalta se maistuu. Laitoin jäähtyneen mehun sekaan vielä jääpaloja ja pakastemansikoita. Koristelin juoman sitruunan siivuilla ja sitruunamelissan lehdillä, kun sellainen puska sattui meiltä löytymään. Ihan parasta juomaa helteille ja muutenkin! Mehusta tuli aika vahvaa, joten ohensin sitä vähän vedellä. Luulen myös vähemmän sokeri määrän riittävän. Ohjeissa sokeria oli vielä enemmän, mutta omaan makuuni tuo 2 dl oli liikaa.
 Luin kuplajuoman toimivan mehun lantrinkina hyvin. Raparperimehua voi sekoittaa myös kylmän valkoviinin joukkoon.

Yleensähän näitä tsaikka laseja käytetään talvisin kuumiin juomiin, mutta minusta ne ovat niin kauniit, että tulen käyttämään niitä ympäri vuoden. Bongasin ne pari viikkoa sitten eräästä facebookin kierrätysryhmästä. 5 kappaletta tsaikkoja + yksi pideke, josta lasi mennyt rikki yhteensä 7 euroa! En ollut uskoa silmiäni kun huomasin ilmoituksen ja olin vieläpä ekana varaajana. Olen nimittäin haaveillut näistä jo vuosi tolkulla ja onnistuin saamaan ne nyt niin halpaan hintaan. Tosin kaikissa laseissa ei ollut enää Iittalan tarroja jäljellä, muttei se minua haittaa.
 I love kierrätysryhmät!Herkullisia hellepäiviä!

2 kommenttia :

  1. Onpas herkullisen kuulosta juomaa. :) Hyvät kaupat oot tehnyt. Kauniit lasit.

    VastaaPoista
  2. Tätä mehua kannattaa kokeilla! Juu, tsaikkalasit olivat hyvä löytö :)

    VastaaPoista