Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

torstai 28. heinäkuuta 2016

Kukkien köysihylly

Tekaisin meidän kuistin ikkunalle kierrätysmatskuista hauskan köysihyllyn. Idean nappasin Ulla Vestolan Askartele ja nikkaroi laudasta -kirjasta (Minerva Kustannus Oy, 2016). Tämä köysihylly oli nopea tehdä ja siihen tarvittavia tarvikkeita ja työkaluja ovat:

  • 2 metriä sahalautaa
  • Köyttä
  • Saha
  • Pora ja iso poranterä 
  • Karhea hiomapaperi
  • (Tilkka maalia ja sivellin)


Ohjeet ovat hyvin yksinkertaiset; Sahaa kolme 60 cm pituista hyllylautaa ja poraa päihin reilut reikäparit köyttä varten. Reikien kulmat kannattaa hioa ja pyöristää hiomapaperin avulla. Halutessaan hyllylaudat voi tämän jälkeen maalata. Jokaiseen köyteen tehdään solmu samalle kohdalle ja hylly pujotetaan aina näiden solmujen päälle.
Itse tein köysihyllyn kokonaan kierrätysmateriaaleista. Hyllyt ovat saunarempasta peräisin olevia lauteiden kappaleita ja narut ovat alkujaan ampelista, jonka purin juuri tätä tarkoitusta varten. Kaikki hyllyillä olevat tavarat ovat kirpparilöytöjä tai saatuja tavaroita  - ylimmän hyllyn kasvia ja ruukkua lukuunottamatta, jotka ostin läheisestä puutarhamyymälästä. Köysihylly oli muuten helppo tehdä, mutta solmuja oli hiukan hankala saada osumaan aina samalle korkeudelle. Tykästyin tähän köysihylly ideaa siinä määrin, että ajattelin tehdä samanlaisen yksitasoisena myös keittiön ikkunan eteen roikkumaan.

Tässä Askartele ja nikkaroi laudasta -kirjassa oli paljon muitakin kivantuntuisia ja helppoja ohjeita kodin sisä- ja ulkotiloihin, joten en usko tämän hyllyn olevan ainoa nikkarointituotos mikä kirjan ohjeilla tulee valmistettua.

Lisää kuvia meidän kuistista on tulossa tänne blogin puolelle ihan pikapuoliin, joten pysyykäähän kuulolla!


Mukavaa loppuviikkoa!


//Blogiyhteistyö Minerva Kustannus Oy:n kanssa.
maanantai 25. heinäkuuta 2016

Vierailulla ihanassa rintamamiestalossa

Pikkusiskoni ajelehti viime lauantaina avioliiton onnelliseen satamaan. Juhlimme hänen polttareitaan heinäkuun alkupuolella ja hauskan päivän päätteeksi siirryimme vielä illantullen jatkamaan ohjelmaa rintamamiestaloon, josa yksi kaasoista asustaa. Minua tottakai kiinnosti jo etukäteen millainen rintamamiestalo mahtoi olla kyseessää. Olen melko varma, että perille päästyämme töllötin tätä kotia suu auki ja silmät suurina sydäminä.

Pahoittelen suuresti näiden otosteni laatua. Kuvat eivät aivan tee kunniaa tälle kodille. Olin tosiaan viettämässä polttareita, enkä tekemässä blogi postausta, joten nappailin kuvia melkoisella kiireellä silloin, kun muita ihmisiä ei huoneessa sattunut olemaan. Tästä syystä olohuoneesta ei ole kuvia yhtään, koska en viitsinyt hätistää polttarivieraita omien kuvailujen takia huoneesta ulos. Ekasta kuvasta pilkottaa vähän olkkaria, jonne oli maalattu oikein kiva keltainen lautalattia. Samoin näistä kuvistani löytyy polttariväen kasseja, nyssyköitä ja muita ylimääräisyyksiä, mutta luulen silti, että kuvista kuitenkin välittyy tämän talon tunnelmallisuus.

Talossa asuva pariskunta on asuttanut tätä kotiaan nyt kuuden vuoden ajan. Tänäaikana he ovat remontoineet itse taloa, joka ostovaiheessa oli melko lailla alkuperäiskunnossa. Sisustus on koottu oikeastaan kokonaan kirppari-, roskalava- ja mummolalöydöillä. Aika tosi ihanan näköistä vai mitä tuumaatte?


Yläkertaa en kuvannut ollenkaan (sekin oli tosi tunnelmallinen!) ja kellarikerroksessa en käynytkään. Olin aivan myyty tästä kodista ja niin olivat kyllä muutkin polttarivieraat. Vaadimme kaikki että talonomistajan pitäisi alkaa kirjoittamaan blogia, tai ainakin pitämään instatiliä, muttei hän oikein lämmennyt kummallekkaan idealle. Tämä on harmi, sillä veikkaisin seuraajia kyllä löytyvän! Onnekseni hän kuitenkin lupasi, että saan kirjoittaa tästä kodista omaan blogiini.

Tämän vierailun jälkeen oma koti tuntui vähän aikaa todella kolkolta ja pliisulta. Meillähän on aivan liikaa tylsää valkoiseksi maalattua seinää! Toisaalta olemme asuttaneeet taloa vasta 7 kk ajan, joten ehtiihän täällä vielä tapetoida ja tehdä muutenkin muutoksia, jos niikseen haluaa.

Meillä on muuten öljyämistä valmis sauna ja muutamaa pikkujuttua (kuten listoitus) vaille valmis kuisti. Lisäksi hoitovapaani loppui ja siirryin viralliselle kesälomalle. Blogi on viettänyt vähän hiljaiseloa, enkä ole muidenkaan postauksia ehtinyt käydä kurkkailemassa. Lupaan aktivoitua näiden molempien suhteen, mutta välillä on nautittava vaan pelkästään kesästä :)

Ihanan lämpöisiä kesäpäiviä!

torstai 14. heinäkuuta 2016

Pehko 4-vuotta

Pehko täyttää tulevana lauantaina jo huimaavat 4-vuotta! Viime vuonna juhlimme synttäreitä hauskojen puistosynttäreiden merkeissä ja ensin ajauksenani oli järjestää samantyyliset kemut tänäkin vuonna, mutta nyt paikkana olisi ollut oma pihamaa. Meidät on kumminkin kutsuttu tulevana viikonloppuna mökkeilemään, jossa paikanpäällä on osa kutsuvieraslistalaisista ja tietysti juhlimme synttäreitä siellä, joten en alkanut moneen otteeseen järjestämään synttäreiä samoille tyypeille ja pihasynttärit jäivät nyt sitten järjestämättä. Ehkäpä ne ovat ensi vuonna sitten.

Tänään oli vuorossa synttäripöydän kattaus sukulaisia varten. Hävettää tunnustaa, etten leiponut mitään itse, mutta hyvin näytti kaupan valmiit leipomuksetkin tekevän kauppansa. Eripari astioilla kattauksesta tuli rento ja hyvä niin, nimittäin sähläsin sekä kuppi että lautasmäärien kanssa. Pahiten kumminkin mokasin kakkukynttilöiden kanssa; laitoin kakkuun nimittäin vain kolme kynttilää! Onneksi joku vieraista huomasi kömmähdyksen kynttilöiden sytytys hetkellä ja kynttilöiden puhalluskuvissa komeilevat ne kaikki neljä kynttilää :)


Kattausta tehdessäni mietin, että onkohan tämä vähän liian aikuiseen makuun tehty. Juhlimmehan 4-vuotiasta synttärisankaria, eikä mitään 50-vuotiasta tätiä. Siipan ja Pehkon ollessa iltapalalla oli siippa alkanut vetämään pöytäliinaa syrjään, mutta Pehko oli kumminkin siihen tokaissut "Anna sen vielä olla siinä. Se on nätti. Mummokin ihasteli sitä niin, että silmät meinas päästä tippua":D

Nähtäväksi jää kuinka pitkään saan vielä koristella synttäripöytää kukkaliinoilla ja Iittalan ja Arabian astioilla ennenkuin Disney-aiheiset kertikset ottavat juhlapöydästämme vallan.Mukavaa ja kesäistä viikonloppua!keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Jopa vihertää

Nyt viikon sisällä olen onnistunut haalimaan/saamaan paljon vihreitä asioita ympärilleni. Ensinnäkin sain siipan vanhempien muuttokuormasta pois valkattuja kynttilänjalkoja. Kaksi niistä on Iittalaa ja yksi Nuutajärven Lasin vihreitä hienouksia. Ne päätyivät olohuoneen kirjahyllyyn ja samalla päätin järjestellä koko hyllyn uuteen, entistä vihremämpään uskoon. Myös työkaverini kiikutti meille vanhan puisen vihreäksi maalatun tuolin saatesanoilla "tämä käy tällaiseen vanhaan taloon". Niinkuin se käykin. Tuoli pääsi meidän ruokailutilaan.


Sitten bongasin facebookin -kierrätysryhmästä todella halvalla vielä kaksi isoa viherkasvia. Jukkapalmun sijoitin työhuoneeseen ja fiikus päätyi pienen pyörittelyn jälkeen olohuoneen puolelle. Suojaruukut näihin uutukaisiin on vielä hankkimatta.Mukavan vireän vihreää viikkoa!maanantai 4. heinäkuuta 2016

#Lempimuoto -finaalissa

Hetken aikaa sitten Instagarammissa pyöri mainos, jossa kehotettiin osallistumaan Koti ja Keittiö -lehden järjestämään #lempimuoto -kisaan. Tässä kilpailussa pyydettiin kertomaan ja kuvaamaan kodin lempiesine. Osallistuin kilpailuun pinnatuoli kuvalla ja olin jo vähän unohtanut koko kilpailun, kunnes vähän aikaa sitten minulle ilmoitettiin, että olin yltänyt kuvallani finaaliin asti.

Nämä ihanat pinnatuolit ostin aikoinaan Espoon Matinkylän (nykyisin tämä Kierrätyskeskus sijaitsee Nihtisillassa) Kierrätyskeskuksesta. Tuolit myytiin kolmen kappaleen settinä ja ostin ne tosiaan edelliseen asuntoomme, mutta mielestäni tänne nykyiseen kotiin ne sopivat vielä paremmin.


Kilpailuun oli osallistunut yli 200 kuvaa, joista kuusi valittiin finaaliin. Melkoinen saavutus siis tämä finaaliin pääsy! Eniten ääniä saanut voittaa hienon pääpalkinnon ja myös kaksi seuraavaakin palkitaan, joten toivon totisesti olevani kolmen parhaan joukossa. Mutta onhan tämä jo finaaliin pääsykin jo aivan huikea juttu! 

Myös äänestäjät voivat voittaa kivoja palkintoja, joten kannattaa käydä äänestämässä! Äänestysaikaa on tämän kuun loppuun eli 31.7.2016 mennessä. Linkki #lempimuoto -kilpailuun löytyy täältä.