Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

lauantai 11. kesäkuuta 2016

Maistuva mansikka-raparperipiirakka ja synttäriarvonnan voittaja

Tällä viikolla innostuin leipomaan raparperipiirakkaa, josta tulikin yllättävän hyvää minun tekemäksi leivonnaiseksi. Ohjekkin oli niin helppo, että jaan sen nyt kaikille halukkaille.

Itse leivoin piirakan valmis pohjaan (tietenkin) mutta jauhopeukalon omaavat tekevät murotaikina pohjan itse.
muita aineksia ovat:

  • nippu raparperin varsia
  • rasiallinen mansikoita
  • n.1,5 dl kuohukermaa
  • 250 g Valion maustettua kuningatar rahkaa
  • vajaa desi sokeria
  • 2 kananmunaa



Ensin painelin sulaneen murotaikinapohjan piirakkavadin pohjalle ja reunoille. Seuraavaksi kuorin ja pilkoin raparperin varret ja postin mansikoista kannat ja lohkoin ne. Raparperia minulla muuten oli kaksi pitkää paksua vartta, mutta olisin kaivannut sitä lisää täytteeksi. Sekoitin sokerit raparperien ja mansikoiden joukkoon ja ladoin satsin pohjan päälle. Sekoitin myös keskenään munat, rahkan, sekä kerman. Tuo kerman määrä on siis toiaan noin 1.5 dl, sillä kaadoin sen suoraan tölkistä ilman mittailua. Rahka voi varmasti olla perusrahkaakin, mutta itse halusin piirakan pintaan kauniin värin ja siksi käytin tätä tiettyä makua.

Paistoin piirakan 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia ja sitten päästiinkin jo herkuttelemaan!



Lopuksi vielä tarjoiluvinkki niille, joilla käytössä myös raparperien jättimäiset lehdet: lehdistä saa kivan lisän piirakan tarjoilussa, kun ne laittaa piirakkavuan alle.

Pehko toimi eilen onnenpoikana synttäriarvonnassa ja voittajaksi nousi Henna-Kaisa, jolle voitosta on jo ilmoitettukin. Suurkiitos vielä kaikille arvontaan osallistuneille ja kommentin jättäneille, olette kyllä ihan huippuja!



4 kommenttia :

  1. Ihanan näköinen piirakka, tuli ihan vesi kielellä kuvia katsellessa. Pakko leipoa itsekin huomenna.

    VastaaPoista
  2. Oi, ihanan näköinen vaaleanpunainen piirakka!
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. No, nythän tämä resepti on täällä! Kuulostaa tosi hyvältä eli täytyy kokeilla joku päivä kun kiireet tästä hellittävät :)

    VastaaPoista
  4. Mummo: kiitti! Mä en todellakaan ole mikään jauhopeukalo, mut toi onnistu ihmeen hyvin. Leivoitko sitä itesekkin?

    Sarin kotona: Ole hyvä :) Oletko kokeillut tehdä sitä?

    Mirkku/Burmanhurmaa: En tosiaan tainnut instan puolella sitä ilmoittaa, niin kuin yleensä uudet postaukset laitan. Kannattaa kokeilla tätä ohjetta!

    VastaaPoista