Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Kädentaitopalvelu Näprän askarteluhaaste

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus pyysi minua mukaan haasteeseen, jossa laaditaan askarteluohje tuotteelle, joka on valmistettu Kierrätyskeskuksen Kädentaitopalvelu Näprän materiaaleista. Päätin valmistaa jonkinlaisen hiuskorun tulevan kesän juhlia silmällä pitäen. Tätä varten sain valmiita Näprän tuotepusseja, jotka sisälsivät nahkaa, pitsin palasia, samettinauhan sekä paljetteja. Hetken materiaaleja pyöriteltyäni sain idean, jota aloin sitten toteuttamaan.

Kaikki Näprän materiaalit ovat kierrätettyjä. Nämä käyttämäni askartelumateriaalit ovat siis hyödynnetty tuotteista, joita ei sellaisinaan voi laittaa myyntiin. Esimerkiksi nuo talteen pomitut paljetit voivat olla peräisin rikki menneestä paidasta, jonka Kierrätyskeskuksen työntekijät ja vapaaehtoiset ovat purkaneet Näprän verstaalla. Verstaalla työstetään mm. kangaspaloja, nahkaa, mosaiikkipaloja ja lajitellaan nappeja, virkattuja isoäidin neliöitä ja helmiä. Näistä materiaaleista kootaan sitten tuotepaketteja myyntiin.


Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä hiuskoru toteutettiin tällä tavalla: Valitsin pitsin paloista yhden ison- ja toisen hieman pienemmän pitsin, jotka väriensä puolesta sopivat hyvin yhteen. Seuraavaksi leikkasin nahasta ympyränmuotoisen palan, joka oli vähän isompi kuin pienempi pitsin kappale oli. Liimasin ensin materiaalit koko järjestyksessä toisiinsa kiinni ja tämän jäkeen liimasin myös paljetit kiinni nahkaan. Lopuksi liimasin tämän kokonaisuuden kiinni  pään ympärille sidottavaan samettinauhaan, joka itse asiassa väriensä puolesta toimi tässä paremmin nurinpäin käännettynä. Ja näin hiuskoru olikin jo valmis.


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus avaa huomenna Pop Up -kaupan kauppakeskus Forumiin. Tämä Pop Up -kauppa on Forumissa auki neljä päivää, eli sunnuntaihin saakka. Myynnissä on kotimaisista merkkikankaista (Marimekko, Tampella, Finlayson) tehtyjä uusiovaatteita, -asusteita sekä -sisustustuotteita. Näiden Plan B uusiotuotteiden lisäksi Forumin Pop Up kaupassa on myynnissä myös näitä Kierrätyskeskuksen Kädentaitopalvelu Näprän tuotepaketteja. Lisää aiheesta voi käydä lukemassa täältä.


// Blogiyhteistyö Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.


3 kommenttia :

 1. Voi miten kaunis, erilainen.
  Osallistu kastehelmi arvontaan.
  Hyvää torstai-iltaa sulle.

  VastaaPoista
 2. Nelli L: Kiitos paljon :) Supernopea tehdä ja mikä parasta, et siinä on käytetty pelkkiä kierrätysmateriaaleja!

  Aurinkokujalla: Kiitti :) Pitää muistaa käydä osallistumassa arvontaasi. Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle!

  VastaaPoista