Kuvaus

Sisustus / Kierrätys / Remppailu / DIY / Koti

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Olohuone

Olohuoneemme koki melkoisen muodonmuutoksen joitakin kuukausia sitten. Kypsyimme vanhaan jättimäiseen divaanisohvaan, jossa oli kyllä kiva löhöillä, mutta sen imurointi kissankarvoista oli hermoja raastavaa touhua. Lisäksi se täytti melkein koko olkkarimme pinta-alan ja oli muutenkin sellainen ison ja raskaan näköinen möhkäle. Uusi sohva olisi siis kaiken kaikkiaan hyvä hankinta. Yritimme ensin löytää käytetyn hyväkuntoisen 1950-60 -lukulaisen sohvan, mutta koska sellaista ei vastaan tullut kallistuimme Ikean valikoimaan. Kun sohva oli valittu, tulimme siihen tulokseen ettei muut huonekalut passanneet yhteen tämän uutukaisen kanssa. Niinpä laitoimme  kerralla koko olohuoneen kaluston Huuto.net:n myytäväksi. Saimmepahan lähteä liikkeelle uuden sisustuksen kanssa kokonaan puhtaalta pöydältä.

Viikon päästä huonekalut olivatkin löytäneet uudet omistajat ja olohuoneemme ammotti tyhjyyttään. Telkkari ja levysoitin olivat lattialla ja vinyylihylly oli ainoa jäljelle jäänyt huonekalu. Kissavanhuksemme meni tästä muutoksesta niin sekaisin, että jouduin kuskaamaan sen alkuviikosta eläinlääkäriin. Diagnoosi oli stressiperäinen virtsatientulehdus. Raukka-parka.

Melko pian olohuoneemme alkoi täyttymään taas huonekaluista.


Sopivaa senkkiä jouduimme jonkin aikaa metsästämään. Halusimme, että tuleva senkki olisi sen verran pitkä, että sen päälle mahtuu televison lisäksi levysoitin ja kajarit. Sopiva tulikin eteen Tori.fi:stä, mutta siinä ei ollu jalkoja ja halusimme nimenomaan saada ilmavuutta olkkariin. Senkki oli kuitenkin hyväkuntoinen ja todella halpa. Sen edellinen omistaja kertoi, ettei ollut keksinyt senkkiin sopivia jalkoja ja myyvänsä sen pois juuri tästä syystä. Ostimme senkin ja aloimme  ihmettelemään mitä sen kanssa tekisi. Päädyimme pinnijalkoihin ja poistimme senkissä olevan sokkelin kokonaan pois.Senkki kaipasi jotain yläpuolelleen, mutta emme  meinanneet keksiä mitä se olisi. Seikkaillessani netin syövereissä tuli vastaan idea, jossa hyllyjärjestelmä kannattimineen oli maalattu mustiksi. Innostuimme ideasta ja olimme nopeasti sen toteutuspuuhissa. Kannattimia ja hyllytasoja teimme enemmänkin, joten hyllykköä voi muokata tarvittaessa haluntunlaiseksi.
Tämä vanha putkiradio / levysoitin tuli puoli-ilmaisena vastaan Facebookin kierrätysryhmässä ja seuraavassa käänteessä se olikin sitten jo meillä.  

Ikean sohva sai kaverikseen vanhat tuolit ja pöytäkin löytyi käytettynä. Tyynynpäälliset ovat itse ommeluja Finlaysonin kankaista. Rahin taas päällystin Marimekolla.Harmaa seinä on ollut alusta asti tyhjillään. Nykyisiin kalusteisiin seinän väri ei enää sovi, joten kesän aikana on meillä luvassa pientä maalausprojektia. Siippa löysi meille talomme roskiksien kupeesta aarteen, jonka paikka on ehdottomasti tällä seinällä. Sekin vaatii vielä pientä tuunausta ja esittelen teille uudistuneen seinämme vielä toivottavasti tämän kesän aikana...

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti